≫ 

ČETIRI SATA RAZGOVORA O PUTU SRBIJE U EU: Vučić se sastao Anđelinom Ejhorst (FOTO)

Srpski predsednik i evropska zvaničnica dotakli su se svih teških pitanja

  • 62

Srbija je posvećena tome da nastavi marljivo da radi na približavanju EU, istovremeno ostajući snažno posvećena očuvanju svoje nezavisnosti, suvereniteta i vojne neutralnosti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spolnopolitičkoj službi EU Anđelinom Ejhorst.

SVE VEĆI PRITISCI NA SRBIJU Vučić: Čuvaćemo nezavinost i suverenost u odlukama

21 američki general na sastanku sa Vučićem: Evo o čemu su razgovarali (FOTO)

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, razgovor Vučića i Ejhorst su razgovarali duže od četiri sata o svim važnim pitanjima za Srbiju i o putu Srbije u Evropsku uniju.

Analizirali su situaciju u regionu i saglasili se oko činjenice da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu najvažniji preduslov za ekonomski napredak.

Srpski predsednik i evropska zvaničnica dotakli su se svih teških pitanja, kao što je dijalog Beograda i Prištine i odnos Srbije prema Rusiji, navodi se u saopštenju.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

- Srbija je posvećena tome da nastavi marljivo da radi na približavanju EU. U isto vreme, Srbija ostaje snažno posvećena očuvanju svoje nezavisnosti, suvereniteta i vojne neutralnosti - rekao je predsednik Vučić.

Ejhorst je istakla rekla da Evropska unija u potpunosti podržava predsednika Vučića i Srbiju u zalaganjima da zemlla i region napreduju na evropskom putu i pravnim i ekonomskim reformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA