≫ 

Dačić negirao da će Srbija priznati Kosovo: Pozivamo na dijalog jer imamo konkretne ideje za rešenje problema

Ministar je dodao da su neki shvatili poziv predsednika Aleksandra Vučića na dijalog, kao poziv da se prizna Kosovo, ali da to nije tačno

  • 12

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je prigovore da Srbija zeli da prizna Kosovo.

SVE VEĆI PRITISCI NA SRBIJU Vučić: Čuvaćemo nezavinost i suverenost u odlukama

- Srbija neće priznati Kosovo, a na dijalog poziva, jer je jaka i ima konkretne ideje - rekao je Dačić za RTS navodeći da je Srbija konstruktivna i da poziva da se trajno reši problem.

Ministar je dodao da su neki shvatili poziv predsednika Aleksandra Vučića na dijalog, kao poziv da se prizna Kosovo, ali da to nije tako.

- Ako neko misli da to znači da će Srbija popustiti i priznati Kosovo, priznati da bude članica UN i kako kaže Saša Janković, članica Interpola, to je sramotna teza - ukazao je Dačić.

Povodom negodovanja koje je izazvala njegova teza o razgraničenju, Dačić je rekao da je sramotno ako neko smatra da njegov predlog narušava granice.

- Pa koje granice, kako ih nije sramota. Oni su narusili granice Srbije, a sada kažu, dobro, sad nema dalje. Tako se ne može voditi dijalog - istakao je Dačić.

On je ocenio i da je Klintionova politika i dalje je živa, ali da su se vremena promenila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA