Jovanović: Dačiću staviti flaster na usta da više ne govori o podeli Kosova

LDP insistira da vlast Dačiću stavi "flaster na usta" i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku

  • 39

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je danas od predsednika države i premijerke da "momentalno stave tačku" na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i zaustave ga u promovisanju podele Kosova.

KOSOVO KAO SVETA GORA: Kakva autonomija postoji na Atosu i da li je to moguće rešenje za srpske svetinje

Dačić objasnio šta tačno podrazumeva njegov predlog razgraničenja sa Albancima

- Besmisleno je verovati u dijalog i dogovor koji nam je neophodan dok Dačić ''dobošari'' o podeli Kosova kao u najbolja vremena Miloševića, Koštunice i Tadića. Svaki put je to krvavo politikanstvo njemu dizalo rejting, a zemlju dublje guralo u ''živo blato'', i svaki put bi Dačić ''podvio rep'' izmičući stolicu onima iznad sebe koji su morali da ''vise'' - Miloševiću posle 5. oktobra, Koštunici 2008, a Tadiću 2012 - navodi se u Jovanovićevoj izjavi koju je Biro za komunikacije Liberalno-demokratske.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je ukazao da je kosovski problem posebno težak i kompleksan jer ga, pored sada već istorijskog sukoba Srba i Albanaca, prate i podele i konflikti unutar samog srpskog društva.

- Zbog toga je dijalog o kojem govori (Aleksandar) Vučić preduslov dogovora Beograda i Prištine -, istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, LDP zato insistira da vlast Dačiću stavi "flaster na usta" i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Ako nisu u stanju da ućutkaju promotera ideja devedesetih, kako će biti u stanju da nas uvere da su ozbiljni u nameri da se dogovorimo kako ćemo zemlju iščupati iz krvavih ruševina u kojima je završila zbog politike tih istih devedesetih - dodao je Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    16. avgust 2017 | 14:23

    Ceda, Vuk i Canak odavno rade za Amerikance. To lako mozete proveriti, sta god je stav Amerike to je i njihov stav.

  • Stefan

    16. avgust 2017 | 14:22

    Podela KiM je lose resenje,jer Srbija ako na to pristane gubi mogucnost da nekada oslobodi celo KiM.Umesto toga treba zamrznuti konflikt do neko dogledno vreme jer je jasno da Kosovo nije nikakva drzava i da je to protektorat na silu.Ovo stanje je dugorocno neodrzivo i uskoro ce se stvoriti uslovi za oslobodjenje.

  • Фамилија

    16. avgust 2017 | 14:22

    Хахахахахаха један говори о подели, а други о признању, све боље од бољег.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA