Analiza nemačkih medija: Vučić odlučno radi na približavanju Srbije EU

Vučić danas najtešnji oslonac traži posebno u Angeli Merkel i CDU-u

  • 86

Danas u Srbiji nema ni jednog političara koji odlučnije radi na približavanju zemlje Evropskoj uniji od Vučića, koji je bio premijer pre nego što je u aprilu, apsolutnom većinom glasova, izabran za predsednika države, stoji u tekstu uglednog nemačkog novinara, Mihaela Martensa objavljenom u nedeljnom izdanju visokotiražnog Frankfurter Algemajne Cajtunga.

STIPENDIJA ZA TALENTOVANOG DEČAKA, POSAO ZA OCA, DRŽAVLJANSTVO ZA PORODICU: Vučić primio Farhadija Nurija, izbeglicu iz Avganistana (FOTO)

Vučić, rođen 1970. godine u Beogradu, jeste da ima maniju kontrolisanja, ali on je istovremeno i ribar ljudskih duša, koji ume da za sebe veže sposobne ljude, navodi Martens i podseća da Vučića u Beogradu već upoređuju sa jugoslovenskim državnim poglavarom Titom. Ovo poređenje, međutim, vodi u ćorsokak, navodi Martens i dodaje da Vučić puno više pripada tradiciji Milana Stojadinovića, kraljevskog jugoslovenskog ministra finansija, a od 1939. godine šefa vlade i ministra spoljnih poslova Kraljevine Jugoslavije.

- Stojadinović je prvo konsolidovao jugoslovenski budžet (poput njega i Vučić danas srpski), pre nego što je potražio oslonac u Berlinu: ne iz ljubavi prema kancelaru Hitleru, nego upravo stoga što je u tome video najbolju zaštitu od nemačke agresije.

Foto: Tanjug/AP

- Vučić, koji veoma intenzivno razmišlja u istorijsko-geografskim kontekstima i koji se stoga veoma iscrpno bavio Stojadinovićem, danas najtešnji oslonac traži posebno u Angeli Merkel i CDU-u i ulaže u to da će odlični odnosi sa nemačkim konzervativcima pospešiti put Srbije u EU - piše ugledni nemački novinar Mihael Martens u nedeljnom izdanju Frankfurter Algemajne Cajtunga.

(Telegraf.rs / Izvor: faz.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olgica

    16. avgust 2017 | 19:48

    Jos jedan dokaz kako Nemci znaju sve i prate sve.

  • zoran

    16. avgust 2017 | 19:46

    Red je da se toliki Vučićev trud vrednuje.

  • RS

    16. avgust 2017 | 20:03

    Predsednik Vucic je faktor mira na prostorima bivse Jugoslavije i sire. Politika Predsednika Vicica je trajni mir i pomirenje na prostoru Balkana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA