Zašto Rama jedino u Beogradu nije obuo patike?

Na sastanku sa američkim potpredsednikom, kao i šeficom evropske diplomatije, Rama je obuo patike, ali ne i prilikom susreta sa Vučićem

  • 11

Poslednjih meseci albanski premijer Edi Rama umeo je da privuče pažnju medija i kritiku javnosti zbog odabira garderobe prilikom susreta sa državnicima, koji prilično odudara od protokola. Ramin stajling se prilikom susreta sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom u najmanju ruku može opisati kao neformalan, dok je prilikom razgovara sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, albanski premijer izgledao kao da je pošao na žurku. Međutim, prilikom posete Beogradu i razgovora sa tada premijerom Aleksandrom Vučićem, maksimalno je ispoštovao dres-kod.

Krenuo na žurku, pa stigao na sastanak sa Vučićem: Urnebesan stajling Edija Rame, a tek da mu vidite obuću (FOTO)

Edija Ramu izbacili sa grupne fotke sa američkim potpredsednikom zbog bizarnog razloga (FOTO)

Prilikom samita Jadransko-jonske povelje u Podgorici, na kome su se premijeri regiona sastali sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, pojava Edija Rame je bila prilično upadljiva.

Braon odelo, upareno sa sa šarenom kravatom i BELIM PATIKAMA.

Foto: Tanjug/VLADA CG - SASA MATIC

Ovakav stajling glasno je kritikovao Ramin prethodnik Salji Beriša, koji tvrdi da je aktuelni albanski premijer izostao sa grupnog fotografisanja upravo zbog čudnog odabira obuće.

Foto: tanjug/ AP/ Visar Kryeziu

Koji mesec ranije, bio je na takozvanoj "femili" fotografiji sa liderima regiona i šeficom evropske diplomatije u Briselu, ali je i tada više privukao pažnju svojim stajlingom, nego rečima.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ramin izgled se i tada našao na meti kritika, jer je njegov odabir garderobe u najmanju ruku bio degutantan, s obzirom na društvo u kome se našao i očigledno pokazao nepoštovanje.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ipak, prilikom posete Beogradu i Nišu, oktobra prošle godine, može se reći da je albanski premijer ispoštovao diplomatski dres-kod.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zašto?

Naime, Rami je skrenuta pažnja na naš "stroži" protokol.

Modni kreator Igor Todorović kaže da kada je reč o državnicima, suština je u tome da se ne oblači pojedinac već institucija ili institucionalnost njegove političke i društvene pozicije.

- Vodi se računa o formalnom aspektu svakog zvaničnog susreta i nije preporučljivo da ima tragove casual elemenata. To bi značilo da se nosi odelo, kravata i košulja dugih rukava, kao i cipele na pertlanje. Nošenje raskopčane košulje element je koji neverbalno poziva na akciju, pa otuda povremeno nošena košulja bez kravate može imati i to značenje, sem ukoliko nije odevena iz čisto subjektivnog odbacivanja kravate kao suvišnog elementa, što nije ispravno u formalnom smislu pozicije koju obavlja neka osoba iz javnog i političkog života - rekao je Todorović za "Nedeljnik".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    18. avgust 2017 | 14:57

    Ma isto patike, samo sto su cele crne i kožne

  • Mnogo je kume...mnogo je

    18. avgust 2017 | 19:43

    Šta god da ima na nogama...uvek je neprijatelj srba.

  • Komšija

    18. avgust 2017 | 15:36

    Mozda ima kurje oci pa mu je udobnije u patikama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA