RAZGOVARALI VUČIĆ I ZAEV: Evo šta su dogovorili predsednik Srbije i premijer Makedonije

Vučić i Zaev su u u dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država

  • 89

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev danas su u dugom i otvorenom razgovoru razmotrili sve novonastale okolnosti u odnosima dveju država i postigli saglasnost u sledećem:

EKSKLUZIVNO Mekalister za Telegraf uoči dolaska u Beograd odgovara: Da li EU očekuje od Srbije da prizna Kosovo?

Šta Evropska unija kaže o sukobu Srbije i Makedonije?

1. Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.

2. Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije.

3. Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dve zemlje.

4. Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.

5. Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    23. avgust 2017 | 13:27

    Kakav dijalog kada rade protiv nas. Primenite koncept Amerike to je naj demokratskije rešenje koje glasi Nema razgovora sa onima koji te ne poštuju.

  • Verko

    23. avgust 2017 | 13:42

    Opet će Zajev pokušati da prevari Vučića,ali od toga nema ništa.Ako Makedonija podrži separatiste da uđu u UNESKO mi nema šta dalje da sa njima razgovaramo na tu temu.

  • mala

    23. avgust 2017 | 14:48

    ako su mogli mirnim dijalogom da rese sada problem, zbog cega se dizala buna onda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA