Vučić o hapšenju Bogdana Mitrovića (74): To je bez sumnje politika zastrašivanja, brutalan potez kosovskih specijalaca pred kamerama

Vučić je u Leskovcu kazao novinarima da je ovo hapšenje poruka svakom Srbinu da ne pokuša da obiđe svoje ognjište

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je hapšenje 74. godišnjeg Bogdana Mitrovića u Suvoj Reci od strane kosovskih specijalaca, bez sumnje politika zastrašivanja, ukazujući da će to uticati na razgovore u četvrtak u Briselu, te da ga interesuje šta će na to da kažu "naši međunarodni prijatelji".

Vučić otvorio "Roštiljadu" u Leskovcu: Nestrpljivo se očekuje centralni događaj - priprema velike pljeskavice (FOTO)

Vučić je u Leskovcu kazao novinarima da je ovo hapšenje poruka svakom Srbinu da ne pokuša da obiđe svoje ognjište, a kamoli da dođe da na njemu živi.

Predsednik je istakao da je hapšenje Mitrovića bilo brutalno hapšenje pred kamerama, "kao da su hapsili Ramuša Haradinaja ili njegovog brata Dauta".

Ukazao je da su uhapsili čoveka koji je išao u crkvu sa ženom i ćerkom, te da ne postoji nikakav pokazatelj da je bilo šta loše uradio.

- Proverili smo po našim arhivama, našim službama bezbednosti šta znamo o njemu i da li je počinio nešto. Nema pokazatelja da je bilo šta loše uradio - podvukao je Vučić, navodeći i da je Mitrović rezervisra.

Predsednik je istakao da je to posledica tajnih optužnica koje su dozvoljene protiv Srba.

- To je posledica politike u kojoj je dozvoljeno da učinite sve što možete protiv Srba, a kada samo kažemo da nam se ne dopada, onda u Srbiji odmah imate armiju ljudi koji pokrenu arsenal naoružanja, govoreći da ste protiv mira i stabilnosti - naglasio je on.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednik Srbije je rekao da će u četvrtak otputovati u Brisel, jer ne vidi drugi način da se stvari rešavaju sem da razgovara, ali je upitao kako taj razgovor da bude normalan posle ovoga što se dogodilo.

- Uhapse čoveka od 74 godine. Pojavi se 20 junaka pod punom ratnom opremom, koji su strašno hrabri i Srbija treba da kaže ''baš lepo ste uradili''. Razgovaraćemo u četvrtak jer je moj posao da brinem o budućnosti građana, ali i Mitroviću. Boleće ih glava od naših pitanja, šta će da rade i kako misle da to urade", najavio je Vučić.

Ovo što se dogodilo u Hrvatskoj, kako ističe, navodi ga da se pita kakva je to Srbija kakvom bi se neki zadovoljili.

- Je li to nemoćna Srbija, slaba, na kolenima, ili bi ih zadovoljilo da Srbija ne postoji. Srbija ni ekonomski, ni vojni, ni politički neće da slabi, i biće sve snažnija. To je nešto što će nam donositi probleme i odnos u kojem će neki stalno tražiti da se stidimo sebe - uveren je Vučić.

Poručio je da Srbija nema čega da se stidi, a pre svega ne svoje prošlosti, što imaju drugi.

- Nemojte da gotovo sve u okruženju podsećamo na nacističku prošlost i sila osovina u Prvom svetskom ratu, i svim drugim stvarima posle toga. Mi samo hoćemo mir i stabilnost, nikoga ne diramo - podvukao je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Vučić je kazao da ovakvo ponašanje govori samo kolika nervoza postoji kod mnogih koji vide da Srbija, po njihovim aršinima, nije dovoljno slaba i mala, unižena i ponižena.

- Taj film nećete gledati - podvukao je Vučić, dodajući da ga interesuje šta će strani prijatelji da kažu na hapšenja na Kosovu, kao i ponašanje Hrvatske.

- Čekaću celu noć naše prijatelje da vidim ima li još neki koji ima nešto Srbiji da kaže, a ponosi se nekom svojom ustaškom prošlošću - naglasio je on.

Kazao je i da je bio meta napada Hrvatske samo zato što je deci rekao da navijaju za veće klubove, kao što su Crvena Zvezda ili Partizan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suplja

    29. avgust 2017 | 08:52

    Pusti suplju pricu sto neuradis nesto .Nemozes nista ,to je nas problem jer si nebitan za zapad sem kad treba potpisivati ustupke tim istim siptarima. Od demagogije koju prosipas masama taj covek nema koristi.

  • Jovanović

    28. avgust 2017 | 23:05

    Ovo je prevršilo svaku meru.

  • Milos

    28. avgust 2017 | 23:02

    ovo je jasan pokazatelj da Kosovo ne moze da nikada bude drzava,pre ili kasnije to ce shvatiti i Evropa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA