Vojska Srbije će vežbati i sa NATO, i sa SAD i sa Rusima

- VS će sprovoditi politiku državnog rukovodstva, a državno rukovodstvo je jasno formulisalo da je država Srbija vojno neutralna zemlja. Shodno tome, niko ne može da nam određuje i ni iz jednog razloga ni sa kim ćemo vežbati ni od koga ćemo učiti i šta ćemo raditi - naglasio je ministar

  • 12

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je danas da vojna neutralnost ostaje opredeljenje Srbije, bez obzira sa kim Vojska Srbije izvodi vojne vežbe.

Vulin: Pripadnicima Vojske Srbije biće uvećane plate za 10 odsto

Šta Vulin kaže o nabavci ruskog raketnog sistema S -300?

- Mi smo vojno neutralna zemlja, vežbaćemo sa svima od kojih možemo nešto da naučimo, a to znači i sa predstavnicima NATO i sa predstavnicima ODKB i sa predstavnicima oružanih snaga SAD i sa predstavnicima oružanih snaga Ruske Federacije - rekao je Vulin u Vranju odgovarajući na pitanje u vezi sa izjavom ministra spoljnih poslova Letonije da se za zemlje koje vežbaju sa Rusijom dovodi u pitanje budućnost u EU.

Prema Vulinovim rečima, mi samostalno odlučujemo o našoj spoljnoj politici i da samostalno odlučujemo o svojoj vojnoj saradnji.

- VS će sprovoditi politiku državnog rukovodstva, a državno rukovodstvo je jasno formulisalo da je država Srbija vojno neutralna zemlja. Shodno tome, niko ne može da nam određuje i ni iz jednog razloga ni sa kim ćemo vežbati ni od koga ćemo učiti i šta ćemo raditi - naglasio je ministar.

Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev, mod.gov.rs

Prema nejgovim rečima, naša vojska je garant stabilnosti i bezbednosti, ne samo Srbije, već i celog regiona, a takva je, između ostalog, zato što je vojno neutralna.

- Mi ćemo nastaviti da jačamo našu vojsku, da je naoružavamo, poboljšavamo materijalni položaj naših pripadnika i bićemo garant mira i stabilnosti za čitav ovoj prostor - poručio je Vulin.

On je napomenuo da ne vidi nijedan razlog zašto bismo menjali našu državnu politiku, ističući da će Srbija nastaviti da vodi računa o svojim interesima na prvom mestu.

- Nemamo nameru da uvodimo sankcije Ruskoj Federaciji, baš kao što nemamo nameru da učestvujemo u sukobima velikih koji nisu naši sukobi - zaključio je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    29. avgust 2017 | 19:52

    Moj drug je bio u rusiji pre 20 dana islo se na 6 dana,za tih 6 dana su dobili 30e i to na ruke,kada su stigli u moskvu doneli su im dzak vekni hleba i po 3 konzerve oni su pitali sta je ovo a glavni im je rekao to je da jedete tri konzerve bez pribora i otvaraca,svi su uzeli sve svoje konzerve i bacili.Eto 30e 6 dana dzak vekni i 3 konzerve i jos sto sta od maltretiranja u putu nego kad bi pisao trebalo bi mi 3 dana.Nek mi se neko javi i neka mi kaze da ovo nije istina sto sam sada rekao.Bruka i sramota i greota za te momke mucenike.

  • ČAPAJEV

    29. avgust 2017 | 22:09

    Zasto sa neprijateljima zasto ne samo sa Rusima??????

  • Petar

    29. avgust 2017 | 22:02

    To Vuline vojnicino. Sa tobom smo najjači!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA