IZBORI U NEMAČKOJ - JEDNO JE SIGURNO: Bez obzira ko bude kancelar nastavljamo podršku Srbiji

Nemačka neće promeniti svoje proevropsko usmerenje tako da će i dalje snažno podržavati evropski put Srbije, rekao je nemački ambasador u Beogradu

  • 1

Rezultat saveznih parlamentranih izbora u Nemačkoj i dalje je otvoren s obzirom na veliki broj neodlučnih birača, ali bez obzira na njihov ishod, Nemačka će nastaviti snažno da podržava evropski put Srbije, izjavio je danas nemački ambasador Aksel Ditman.

SNS PODRŽAVA ANGELU MERKEL: Delegacija naprednjaka na Političkoj skupštini EPP u Kopenhagenu

ZAPAD NAM PRETI: Daju nam 18 meseci da priznamo Kosovu, u suprotnom nam sledi odmazda

- Moja prognoza je da, bez obzira ko će biti novi kancelar ili kancelarka, Nemačka neće promeniti svoje proevropsko usmerenje tako da će i dalje snažno podržavati evropski put Srbije - rekao je Ditman na skupu “Parlamentarni izbori u Nemačkoj: akteri i prognoze” održanom u Skupštini Srbije.

Izrazio je zadovoljstvo što su izbori za Bundestag koji će biti održani 24. septembra naišli na veliko interesovanje u Srbiji, te ocenio da je to izraz bliske saradnje Srbije i Nemačke.

Foto: Dragan Kujundžić

Srbija i Nemačka, ističe Ditman, dele isti cilj, a to je, kaže, punopravno članstvo Srbije u EU.

- U tom cilju sarađujemo sa Vladom Srbije i političkim snagama u Srbiji - kaže Ditman i ističe da razmena dve države pokazuje uzlaznu tendenciju u različitim oblastima.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Ditman je naveo da u Srbiji posluje više od 350 nemačkih firmi koje su otvorile 35.000 novih radnih mesta.

Foto: Dragan Kujundžić

- Imamo veliku razmenu na svim poljima -  kaže Ditman i navodi i blisku saradnju dve države u oblasti kulture.

Govoreći o izborima u Nemačkoj dve i po nedelje pred izjašnjavanje građana, Ditman je naveo da situacija ostaje uzbudljiva kada je reč o ishodu glasanja s obzirom na veliki broj neodlučnih birača.

Biračima su, kaže, ponuđeni izborni programi učesnika izbora, a poslednjih dana održani su i televizijski dueli kako bi se građanim predstavila politička ponuda.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovana

    6. septembar 2017 | 16:49

    Pa nego sta Srbija u vama vidi prijatelja jer ste priznali Kosovo a Sjevernu Koreju za neprijatelja jer nije priznala Kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA