Đilas - zajednički kandidat Jankovića i Jeremića za gradonačelnika?

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor Plus, kaže da je problematično to što ni Ðilas, ni Janković, ni Jeremić iza sebe nemaju stranku, kao i da su se odlučili za pogrešnu taktiku

Zajednički kandidat Vuka Jeremića i Saše Jankovića za gradonačelnika Beograda biće bivši gradonačelnik Dragan Ðilas, piše današnji "Alo".

Janković me nikad neće pobediti, a Đilas će pre dobiti Nobelovu nagradu nego me srušiti: Vučić o političkim protivnicima

Razmisliću o kandidaturi za gradonačelnika: Đilas o povratku u politiku

List navodi da će oni na beogradskim izborima koji treba da se održe početkom naredne godine podržati Ðilasa i da će on biti njihov zajednički kandidat, a izvor na koji se poziva "Alo", kaže da je ta odluka doneta pre nekoliko dana i da je konačna.

- Janković ne sme sam da se kandiduje, jer je svestan da neće dobro proći, a nema nikoga u svom pokretu ko bi tu priču mogao da izgura. Jeremić je takođe doživeo težak debakl na predsedničkim izborima, a pritom iza sebe nema ni stranku ni pokret. Sve nade polažu u Ðilasa koji će, s obzirom na dobro finansijsko stanje, moći da vodi visokobudžetnu kampanju - kaže izvor lista.

On navodi da će se Ðilas tokom kampanje svim silama truditi da raznim spinovima prikrije istinu da je u vreme svoje vladavine zadužio Beograd za 1,1 milijardu evra.

- Janković i Jeremić će mu pomagati u tome. Već su razvili sve moguće taktike. Najverovatnije u svoj pakt neće zvati nikoga više od opozicije jer su uvereni da im više niko nije potreban - kaže sagovornik lista.

Foto: Marko Todorović, Tanjug/Dimitrije Goll

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor Plus, za "Alo" kaže da je problematično to što ni Ðilas, ni Janković, ni Jeremić iza sebe nemaju stranku, kao i da su se odlučili za pogrešnu taktiku.

- Beogradske izbore opozicija shvata kao sudbonosne i kao nešto što može promeniti kompletnu političku scenu. Jasno je da oni sada hoće da prečicom urade nešto što se radi na duži rok. Oni nemaju stranku i po mom mišljenju najpre je bilo potrebno napraviti i ojačati stranke, pa praviti koaliciju, a ne koaliciju, pa u zavisnosti od rezultata izbora praviti stranke. Sve to je dosta konfuzno i zapravo pokušaj da se prečicom dođe do rezultata. Iz iskustva se zna, da bi se postigao rezultat na našoj političkoj sceni mora da postoji sistematski rad i proces koji dovodi do željenog rezultata - komentariše on za "Alo".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. septembar 2017 | 08:00

    VLAST JE VLAST, i ja to poštujem, tu su paragrafi pa zagrabi nek isto je i đavolu i đakonu, pa nek se zna!

  • Laza

    15. septembar 2017 | 08:51

    Neka se ujedine svi zajedno opet će doživeti debakl na izborima jer ih narod neće.

  • Misa

    15. septembar 2017 | 09:55

    Nasli se, bice tu opsta trka ko ce vise da ukrade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA