Vučić i Lavrov zajedno u Njujorku: Srbija neće postati članica NATO, niti će uvesti sankcije Rusiji

Lavrov je posebno naglasio značaj formiranja industrijske zone između Srbije i Rusije

  • 45

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, a sagovornici su istakli iskreno prijateljstvo dve zemlje i dalji rad na poboljšanju odnosa na svim nivoima.

Vučić u Njujorku: Opasna situacija, teške reči, Srbiji bolje da bude van radara i tiha (FOTO)

Ministar Lavrov je istakao da je Srbija stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prijatelj Rusije, čiji će teritorijalni integritet i suverenitet Ruska Federacija uvek podržavati.

- Rusija je istinski prijatelj Srbije i mi ćemo i ubuduće da radimo na poboljšanju saradnje na svim nivoima, političkom i ekonomskom naročito- istakao je predsednik Vučić, rečeno je u saopštenju kabineta prersdnika Srbije.

Kako se navodi, Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji, kako u UN, tako i na međunarodnim forumima, kao i na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Naglasio je i da Srbija nema nameru da postane članica NATO, ili bilo koje druge vojne organizacije, kao i da ne planira uvođenje sankcija Rusiji.

Lavrov je posebno naglasio značaj formiranja industrijske zone između Srbije i Rusije i rekao da, inače intenzivni, bilateralni odnosi mogu i moraju da budu još bolji, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA