Očekivani Tačijev potez: Traži od Amerike da se uključi u pregovore Beograda i Prištine

Takođe je obavestio potpredsednika SAD Majkla Pensa o procesu transformisanja Bezbednosnih snaga Kosova u "Vojsku Kosova"

  • 15

Kosovski predsednik Hašim Tači danas je, prilikom susreta sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom u Vašingtonu, zatražio da se SAD uključe u dijalog između Beograda i Prištine.

Tuča političara uživo u Prištini: Prvo su se gađali, ali su onda i pesnice ozbiljno letele, njih četvorica ih razdvajali (VIDEO)

Kako je objavljeno na Tačijevoj zvaničnoj internet stranici, u njihovom razgovoru u Beloj kući poseban naglasak stavljen je na "poslednju fazu" dijaloga.

- Direktno uključenje SAD u ovoj završnoj fazi je odlučujuće za postizanje konačnog sporazuma, koji je sprovodljiv za obe strane - rekao je Tači.

On je, takođe, obavestio potpredsednika SAD Majkla Pensa o procesu transformisanja Bezbednosnih snaga Kosova u, kako je navedeno, "Vojsku Kosova", smatrajući da to treba da bude učinjeno "u potpunoj koordinaciji sa SAD, ostalim strateškim partnerima i NATO-om".

- Mi radimo na tome da imamo sveobuhvatni proces i što širi konsenzus za transformisanje BSK-a - rekao je Tači.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nnidza

    30. septembar 2017 | 08:00

    Vidimja da će dijalog da vodi Putin...

  • Milenko

    29. septembar 2017 | 21:58

    Ondai Srbija da trazi da se ukljuce Rusija ili Kina!!!

  • Jeretik

    30. septembar 2017 | 09:23

    Pa Amerika je glavni pregovarac , zar posle svega neko zaista veruje da se tu Siptari uopste pitaju za nesto , a nekmoli da odlucuju . Resavaju domace zadatke , kao i mi uostalom , ocigledno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA