≫ 

Brnabić posle konsultacija kod Vučića: Nosim pismo u Brisel, tražimo odgovore

- Među pitanjima će biti i da li međunarodno pravo važi za EU ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU - rekla je Ana Brnabić

  • 11

Predsednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji, povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja s tim u vezi, a pre svega - da li za EU važi jedno međunarodno pravo ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU.

HITNE KONSULTACIJE: Vučić sa Brnabić i predstavnicima bezbednosnih službi

To je novinarima posle konsultacija kod predsednika Aleksandra Vučića prenela premijerka Ana Brnabić.

Konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon saopštenja Evropske komisije da je katalonski referendum nelegalan, ali da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, završene su danas popodne, nakon dva sata rasprave.

EK je iznela stav da ti slučajevi nisu uporedivi, zato što je Španija članica EU.

Zaključke konsultacija je novinarima prenela premijerka Ana Brnabić, koja je rekla:

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Realno nas je jako iznenadio stav Evropske komisije i sve ono što je govorio portparol. Hteli smo da vidimo kako da reagujemo u smislu šta sve dalje treba da pitamo Komisiju - rekla je Brnabić novinarima posle konsultacija državnog vrha kod predsednika Srbije.

- Među pitanjima će biti i da li međunarodno pravo važi za EU ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU - rekla je premijerka.

- Ja putujem u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra i svakako ću tada odneti naše pismo i svakako će ovo biti jedna od tema - rekla je predsednica vlade.

Foto: Tanjug/AP, Dimitrije Goll

Brnabić je navela da će pismo biti prosleđeno i svim državama koje nisu priznale tzv. državu Kosovo, da im se zahvalimo i damo na znanje koliko je važno što nisu to učinili i koliko su bili u pravu kada su branili i verovali u međunarodno pravo.

Ona je rekla da će pismo biti poslato i onima koji su priznali Kosovo, kako bi im se postavila ista pitanja, "a možda oni imaju neke odgovore za Srbiju".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    2. oktobar 2017 | 19:01

    Tako.je.

  • Mire

    2. oktobar 2017 | 22:08

    Nemoj te traziti odgovore trazite od clanica Eu da poniste priznanje kosova da se jasno i glasno postuje rezolucija 1244 da se u UN pregovara a ne u EU , recite da siptari mogu dobiti sve osim drzave ili se okrenite istoku od EU nema nista tu nas omalovazavaju i ponizuju , da vifimo ko je ko , usput da pomenem da bi vojvodjani koji su otisli u kataloniju trebali bi da se nadju pred sudom tu mora drzava da reze .

  • Kimi

    3. oktobar 2017 | 06:07

    Pa sad idite u Jevropu kad se iz aviona vidi da imaju dvostruke arsine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA