Marija Obradović izabrana za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Marija Obradović poslanica je Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini, šefica skupštinske delegacije od ovog zasedanja i članica Političke grupe Evropskih narodnih partija (EPP) u PS Savetu Evrope

  • 1

Šefica stalne delegacije Narodne skupštine u PS Saveta Evrope, Marija Obradović, izabrana je za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope na jutrošnjem plenarnom zasedanju te organizacije, saopšteno je iz Skupštne Srbije. Ona će tu funkciju obavljati i naredne godine.

Brnabić sutra NE NOSI pismo u Brisel: Predsednik Vučić objasnio razlog

Vučić sa Stilijanidesom: EU pomogla Srbiju sa 80 miliona evra

Marija Obradović poslanica je Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini, šefica skupštinske delegacije od ovog zasedanja i članica Političke grupe Evropskih narodnih partija (EPP) u PS Savetu Evrope.

U sastavu delegacije Srbije, koja učestvuje na oktobarskom zasedanju Parlamentarne skupštine, su i narodni poslanici Biljana Pantić Pilja, prof. dr Žarko Obradović, Dubravka Filipovski, Jasmina Obradović, Elvira Kovač i Aleksandar Stevanović. Glavne teme zasedanja su stanje ljudskih prava i poštovanje vladavine prava u Azerbejdžanu, Jordanu, Mađarskoj, Rumuniji i Ukrajini.

Razmatra se i pitanje počinjenih zločina u Siriji, Avganistanu i Iraku.

U dnevni red je ubačena rasprava po hitnom postupku, usled potrebe da se pronađe političko rešenje za krizu u Kataloniji. Poslanicima će se obratiti i Miloš Zeman, predsednik Češke i Petro Porošenko, predsednik Ukrajine.

Tokom zasedanja se očekuje izbor izvestioca za Kosovo i Metohiju na Političkom komitetu i predstavljanje izveštaja nakon posete Srbiji izvestilaca Komiteta za monitoring PS SE u julu ove godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA