Brnabić u Evropskom parlamentu: Evo šta im je poručila

Brnabić je poslanicima Evropskog parlamenta u Briselu predstavila svoju viziju politike i napretka Srbije u nardnom periodu

  • 1

Premijerka Srbije Ana Brnabić prenela je danas poslanicima Spoljnoplitičkog odbora Evropskog parlamenta odlučnost Srbije da napreduje ka svom strateškom cilju - ulasku u EU. Ona je poručila da Srbija želi da postene ravnopravni član koji će da podrži EU, a ne da traži korist od članstva.

Ključni čovek Srpskog kokusa u Kongresu sa premijerkom Brnabić: Evo o čemu se razgovarali (FOTO)

Na molbu Španije ne šaljemo pismo Briselu: Brnabić otkrila detalje dokumenta

- Vlada pod Aleksandrom Vučićm je promovisala je EU integracije na najbolji način. Nikada na način da potencira evropski novac za pomoć, već su u prvi plan stavljene reforme koje su važne za naše građane. Ako reforme nisu dobro sprovedene neće EU biti ta koja će nam dati poslove i novac - rekla je premijerka Srbije.

Printskrin: Tanjug

Navela je da Srbija ne želi da uđe u EU kao neko ko traži pomoć već, kako je rekla, želi da uradi svoj posao, da bude jednaki čaln koji može da podrži EU jer to je jednini put za sve nas.

Brnabić je poslanicima Evropskog parlamenta u Briselu predstavila svoju viziju politike i napretka Srbije u nardnom periodu.

Printskrin: Tanjug

Prema rečima Ane Brnabić osnove ”Srbije kuće” su digitalizacija i obrazovanje.

- Pretodna vlada uradila je mnogo na ekonomskom oporavku Srbije i vratila je sa ruba bankrota. Ja kao novi premijer ne moram da se bavim fiakslnom konsolidacionom jer je to uradejeno. Mi se sada bavimo rastom - navela je Brnabić objašnjavući da je taj rast upravo zasnovan na reformi obrazovanja i digitalizacije.

Printskrin: Tanjug

Kao dalja tri ključna stuba za razvoj Srbije, premijerka je navela ekonosmki rast i makroekonomsku stabilnost, reformu javne adminostracije i vladavinu prava.

Brnabić je ponovila ”kada je krov ''kuće Srbije''” u pitanju to je regionalna stabilnost, a vrh kuće EU integracije”.

Printskrin: Tanjug

Srbija je, poručila je, duboko posvećena saradnji i stabilnosti u regionu, Berlinskom procesu i ponovila da se prva rečenica njenog ekspozea kao premijera nove vlade Srbije odnosi na strateški cilj Srbije - članstvo u EU.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Francuz

    11. oktobar 2017 | 05:43

    Svaka čast! Srbija treba da bude stabilna i politički jaka a ne država rosijak sa ispruzenom šakom prema bogatim državama uz molbu! Samo jaka Srbija biće poželjna za saradnju i zato molim moje građane da uvažavanjem principa politike kroz koji Srbija trenutno prolazi a za bolje sutra naše dece kad već nama nije moglo biti bolje a zbog raspada bivše države!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA