Vučić jasno poručio Gotemeler: Srbija ostaje vojno neutralna zemlja (FOTO)

Zamenica generalnog sekretara NATO Gotemeler ponovila je stav Alijanse da prihvata opredeljenje Srbije da bude vojno neutralna

  • 81

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler sa kojom je razgovarao o međusobnom političkom dijalogu, oblicima praktične saradnje i predstojećem susretu predsednika Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Vučić se sastao sa izaslanikom Merkelove: Evo o čemu su razgovarali (FOTO)

OVO JE PRAVA ISTINA: Koliko srpski vojnici vežbaju sa NATO, a koliko sa Rusima

Predsednik Vučić je istakao da je saradnja između Srbije i NATO umnogome unapređena, kao i da je pojačano uzajamno poverenje. On je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja, bez namera da taj status menja, ali je čvrsto opredeljena da sarađuje sa Alijansom u okviru programa Partnerstvo za mir, sa ciljem očuvanja trajnog mira i bezbednosti u regionu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Tokom proteklih 11 godina učešća u programu Partnerstvo za mir, Srbija je ostvarila značajnu saradnju sa državama članicama NATO i partnerskim državama, primenjujući najbolja iskustva i standarde u modernizaciji i jačanju svojih oružanih snaga i odbrambenih kapaciteta - dodao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zamenica generalnog sekretara NATO Gotemeler ponovila je stav Alijanse da prihvata opredeljenje Srbije da bude vojno neutralna, da u tome ne vidi ništa sporno i da to nije prepreka razvoju saradnje sa Srbijom u brojnim oblastima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je rekao da je izuzetno važno da NATO i dalje sprovodi principijelan i statusno neutralan odnos prema KiM i naglasio da je za Srbiju NATO neizostavan faktor regionalne stabilnosti, a KFOR veoma važan faktor bezbednosti i opstanka srpske zajednice na KiM, kao i očuvanja srpskog kulturnog i istorijskog nasleđa.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tema razgovora bila je i realizacija inicijative za korišćenje povereničkog fonda za deminiranje i uništavanje kasetnih bombi u Srbiji, koji će biti realizovan uz pomoć holandske Vlade.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    12. oktobar 2017 | 19:36

    Srbija unapredjuje odnose sa NATO ali ostaje naravno vojno neutralna.

  • Vladimir

    12. oktobar 2017 | 16:11

    Srbija ne prasta svom dzelatu.Vojno neutralni-slobodni kao ptica!

  • Hemera

    12. oktobar 2017 | 22:39

    Tokom proteklih 11 godina učešća u programu Partnerstvo za mir, Srbija je ostvarila značajnu saradnju sa državama članicama NATO i partnerskim državama, primenjujući najbolja iskustva i standarde u modernizaciji i jačanju svojih oružanih snaga i odbrambenih kapaciteta. Srbija zbog svoje potpune zaštite mora da ostane vojnoneutralna država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA