Brnabić: Institucije da detaljno ispitaju "slučaj Vulin"

Na pitanje kakvu štetu vladi može da nanese taj "slučaj" premijerka je kazala da sve može da nanese štetu vladi

  • 4

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas nadležne institucije da preduzmu sve potrebne mere kako bi se ispitale okolnosti u vezi sa kupovinom stana ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Samo u ovom slučaju biće smene ministara u Vladi Srbije

Vlada formirala Radnu grupu za unutrašnji dijalog: Evo ko će je voditi

- U ovoj državi postave institucije i ministar Vulin ih je pozvao da se time ponovo pozabave, ja sam ih pozvala, a i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ih je pozvao da se time pozabave. Još jednom ih pozivam da ponovo sprovedu istragu kako bi se saznalo da li je tu sve čisto ili nije, ali ne mogu ja kao predsednica Vlada o tome da sudim -  kazala je Brnabićeva na konfereniciji za novinare u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Na pitanje kakvu štetu vladi može da nanese taj "slučaj" premijerka je kazala da sve može da nanese štetu vladi. Ipak ističe da je ključno da vlada kojom ona predsedava ima dobre rezultate. Dodala je da će građani Srbije najbolje oceniti rezultate vlade.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na pitanje novinara kako komentariše navode pojedinih predstavnika sindikata radnika koji tvrde da najavljena povećanja plata u javnom sektoru nisu povećanja, već vraćanje plata na nivo od pre 2014, predsednica Vlade ocenila je takve izjave kao metafiziku.

- Ako ste imali nakon 2014. godine smanjenje plate od 10 odsto i nakon toga povećanje 2015. od četiri i nakon toga 2016. godine povećanje od šest i sada od 10 odsto, kako možete da mi kažete da je to vraćanje na staro, kada je o prosveti reč. U zdravstvu smo imali dva plus pet odsto i sada od 10 odsto. Ne znam kako je dva plus pet plus 10 odsto jednako 10 odsto - kazala je Brnabićeva.

Ona je dodala da najmanje penzije nikada nisu ni smanjivanje kao mera fiskalne konsolidacije.

- Onda su povećanj za 1,25 pa za 1,75 odsto te će biti povećanje za još pet odsto, te da to nikako nije vraćanje na staro - zaključila je ona.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA