Kineski predsednik i premijer poslali pisma Vučiću, predao ih ambasador Mančang (FOTO)

Ambasador Kine je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika i premijera Kine i naveo da Si Ðinping ističe izuzetne i "svevremenske i prijateljske" odnose Kine i Srbije

  • 75

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kine Li Mančanga koji mu je predao pisma kineskog predsednika Sji Ðinpinga i premijera Li Kećijanga.

Vučić i Skot razgovarali o odnosima Srbije i SAD i regionalnim pitanjima (FOTO)

Vučić razgovarao sa Čepurinom o Rusko-srpskom humanitarnom centra u Nišu (FOTO)

Ambasador Kine je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika i premijera Kine i naveo da Si Ðinping ističe izuzetne i "svevremenske i prijateljske" odnose Kine i Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mančang je predsedniku Srbije preneo i zahvalnost kineskog predsednika i premijera na čestitkama i pozdravima koje im je uputio pred 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Reči predsednika Sija su za nas melem i mnogo nam znače i beskrajno mu hvala što je tako okarakterisao odnose sa Srbijom - uzvratio je Vučić i čestitao na odlukama usvojenim na Kongresu, koje su, ocenio je, prekretnica za budućnost Kine ali i sveta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA