≫ 

Nikolić nije bio na proslavi SNS: Evo šta Vučić kaže o tome

Vučić kaže da sa Nikolićem ima dobre odnose i da je njegova stvar da li želi da dođe ili ne na proslavu SNS

  • 36

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da sa Tomislavom Nikolićem ima dobre odnose i da je njegova stvar da li želi da dođe ili ne na proslavu SNS.

Najnovije istraživanje Ipsos-a: Da se sada održe parlamentarni izbori, SNS bi osvojio 55 odsto glasova

Kosovom se sinoć orilo "Aco, Srbine"! Predsednik Srbije čestitao Srpskoj listi na pobedi, a oni mu skandirali (VIDEO)

On je na pitanje novinara zašto bivši predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić nije bio na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke na Tašmajdanu, rekao: Pitajte njega.

- U petak smo se videli, razgovarali o odnosima sa Kinom i Rusijom, u subotu smo bili zajedno u Kragujevcu... Ja i kada ne budem predsednik SNS, a nećete dugo čekati da to vidite, osećaću je kao svoju i odazvati se uvek kada me zovu. Sasvim sam siguran i da je Nikolić uvek uz svoju SNS, a da li će biti na skupu to je njegova stvar - rekao je Vučić i napomenuo:

Foto: Tajug/Dimitrije Goll

- Sasvim sam siguran da je Nikolić za svoju stranku, za SNS uvek, a da li će da bude na nekom skupu ili ne, to je njegova privatna stvar.

Vučić kaže da zna da na američkoj televiziji N1 nisu zainteresovani ni za ono što se moglio čuti na tom skupu, niti za bilo šta drugo, osim "ako može negde nešto da se napakosti SNS", kao što je ranije pokušala "da ima više kandidata SNS za predsednika Srbije".

- Tako to ide i sa drugim stvarima - dodao je.

Na pitanje N1 da li mu je Nikolić rekao da neće doći na taj skup, uzvratio je da je odgovorio:

- Ako vam se ne sviđa moj odgovor, kažite da vam se ne sviđa. Odgovorio sam sve što sam imao po tom pitanju da vam kaže, ali sam veoma srećan i da obavestim gledaoce američke televizije N1, koji to nisu mogli da vide na toj televiziji, da su na tom skupu bili i naši prijatelji iz Španije, Kine, Grčke, Mađarske, sve to na vašoj televiziji nisu mogli da čuju, a i mene su slabo mogli da čuju, više su čuli Dačića, pošto im je to odgovaralo jer im se moj govor nije svideo.

Naveo je i da mu je žao što se američkoj televiziji N1 njegov govor nije dopao.

- Mislim da je bio ozbiljan, odgovoran, govorio o tome u kom smeru treba da ide Srbija u budućnosti, a možda vam se zato nije ni dopalo. Nemojte da se ljutite što vam se ni moji odogovori danas možda ne dopadaju, ali to su moji odgovori i ja ću da odgovorim na način na koji ja mislim da je potrebno - kaže Vučić.

Na kostataciju novinarke N1 da se ni Vučiću ne dopada ono što objavljuje ta televizija, Vučić je rekao da mu se veoma dopada to što ta televizija govori i objavljuje.

- Kao što vidite, to svaki put iskoristim da narodu pokažem šta je to što vi objavljujete, čak i da ga podsetim na ono što ste objavili i na ono što niste objavili. To mi se veoma dopada - naveo je Vučić.

- Drago mi je što ste priznali da vam se ne dopada jer ste ponekad nekome govorili da ste profesionalni. Drago mi je da ste priznali da vam se ne dopada ono što ja govorim i odgovaram, a meni se mnogo dopada to što vi objavljujete i želim vam uspešan rad i da samo tako nastavite i da mi i dalje pomažete u ovom poslu - zaključio je Vučić.

SRBI POKAZALI JEDINSTVO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Srbi glasanjem na lokalnim izborima na KiM u nedelju pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose.

Vučić je rekao da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od 10 opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

Foto: Tanjug/CEDOMIR PETARIC

Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

On je ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

Čestitam im je na tome i zahvalan što su pokazali to jedinstvo rekao je predsednik Srbije Vucicć i zahvalio na poverenju koje su pokazali.

Kako je rekao, i pobeda od 51 na prema 49 odsto je pobeda, ali ovde su razlike bile mnogo veće.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa stavom pojedinih političkih stranaka u Beogradu i podrškom nekim drugim politčkim opcijama na KiM, Vučić je rekao da se izbori ne dobijaju tako što se napiše dva puta po 140 karaktera, na tviteru, i sedi u toploj sobi, već radom i poverenjem koje vam narod ukazuje.

- Što se tiče ovih u Beogradu - da nisu neke podražali ovi u Beogradu, ti neki bi dobili više glasova, nego što su ih dobili - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

USKORO PROFESORI PREDSTAVLJAJU MIŠLJENJE O KiM

Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji ulazi u institucionalizovanu fazu i već do kraja meseca, veliki broj profesora Pravnog fakulteta izneće na jednom skupu svoje ideje i svoj način sagledavanja pitanja Kosova i Metohije, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zatim nastavljemo dalje. Za dan ili dva imaćete informaciju kako će se to kretati, komplentu dinamiku - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara povodom institucionalizacije radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu za KIM, odnosno u kojoj će se instituciji najpre pričati o KIM.

Vučić je pre par mesdeci pozvao domaću stručnu javnost da se uključi u unutrašnji dijalog o KiM i ponudi svoja rešenja za probleme u južnoj srpskoj pokrajini.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

AKO IH OPOZICIJA ŽARKO ŽELI, MOGUĆI IZBORI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su mogući vanredni parlamentarni izbori, ako ih opozicija "žarko bude želela", ali je pozvao političke protivnike da još jednom razmisle o tome da li im se na izbore ide ili ne.

- Da ne bude da smo ih terali bez potrebe. Neka razmisle još jednom da li ih žele ili ne. Ako ih dovoljno žarko budu želeli, možda ih i dobiju, samo nemoj posle da plaču ili kukaju kako je Sveti Petar kriv što su izbore izgubil ili ne znam šta im se dogodilo - rekao je Vučić.

On je, u Pančevu odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše pozive opozicije na izbore za parlament, poručio da je od ključnog značaja da razmišljamo kuda ide Srbija i da radimo dobre stvari, kako bismo mogli, kao sada, da se pohvalimo da u osam meseci imamo 1,6 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 8,3 odsto više nego što je bilo prošle godine.

To su, podvukao je, stvari o kojima treba da razgovaraju, jer je to naša budućnost.

- Ali, ako misle da svake godine treba da dožive poraz, ako se bolje osećaju, OK, nemam ništa protiv toga - rekao je Vučić, ali i poručio da neće popustiti ni pred čijom agresivnošću ili zato što neko vređa svakog dana, omalovažava...

- Zato što je neko rekao - mi smo pametni, a to što ne znamo ko je Uroš Predić ili Milutin Milanković - nema veze, to što smo bili gori đaci i studenti od Vučića - nema veze, mi ćemo da kažemo da smo pametni, jer umemo u 140 karaktera da se izrazimo, a ti to retko koristiš - rekao je Vučić.

Kako je rekao, ako je to sve što opozicija zna i ako je to razlog, onda nema izbora, ali ako žarko žele da pobede, nude bolji program i uvereni su da će pobediti - možda i dobiju izbore.

- Samo nemojte da plačete da je neko pokrao izbore, jer ste nesposobni da dobijete poverenje naroda, jer građani neće da glasaju za one koji su kradljivci, nesposobni i ne govore istinu. A svaki dan laž do laži... Ne možete da ostvarite dobar rezultat - rekao je Vučić.

A, valjda su juče nešto naučili iz izbora na KiM, zapitao se i dodao:

- Na njihovom mestu iz tih izbora bih mnogo naučio, kao što i mi imamo da naučimo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Silni

    23. oktobar 2017 | 14:10

    Nadam se da će Nikolić dati dobro objašnjenje za nedolazak na proslavu.

  • Miki

    23. oktobar 2017 | 13:03

    Covek se penzionisao i mozda nece da ima preterane obaveze u politici nego je prepustio mladjima stranku

  • cs

    23. oktobar 2017 | 13:27

    to je svakako NIkoliceva privatna stvar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA