Vučić direktno odgovorio na primedbe Hojta Jia: Saopšteni detalji razgovora sa Trampovim specijalcem za Balkan

Ji je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka Evropskoj uniji, a drugom ka savezu sa Rusijom

  • 60

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić narednih dana će saopštiti sadržaj odgovora na primedbe koje je izneo zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojta Brajana Jia, saopšteno je posle sastanka Vučića i Jia.

Trampov specijalac za Balkan posle izjave o "DVE STOLICE" razgovarao sa Vučićem, Brnabić i Mihajlović (FOTO)

Razgovor je bio veoma otvoren. Američki zvaničnik pohvalio je ekonomske reforme i fiskalnu konsolidaciju, koje je sprovela Vlada Aleksandra Vučića, a koje nastavlja Vlada Ane Brnabić i iskazao optimizam za dalji napredak u regionu u narednom periodu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ji je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka Evropskoj uniji, a drugom ka savezu sa Rusijom. On je izrazio i zabrinutost zbog ruskog uticaja u regionu.

Američki diplomata pohvalio je napredak Srbije ka ispunjenju svog strateškog cilja - članstva u Evropskoj uniji, i naglasio da bi dalji napredak u oblasti vladavine prava i slobode medija, kao i normalizacija odnosa sa Kosovom, bili odlučujući na putu Srbije ka članstvu u EU.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvojica sagovornika su razgovarali o važnosti nastavka dijaloga, kako je Ji rekao, Srbije i Kosova.

Ji je istakao i važnost unutrašnjeg dijaloga.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju slobode izražavanja, kao i odgovornosti za objektivno izveštavanje, zasnovano na činjenicama. Američki zvaničnik je, takođe, istakao važnost postojanja opozicije u demokratskom društvu.

Ji se zauzeo za rešavanje slučaja ubistva braće Bitići 1999. godine i slučaja paljenja ambasade SAD u Beogradu 2008. godine.

Predsednik Vučić je pažljivo saslušao američkog predstavnika i na veoma direktan način odgovorio na njegove primedbe.

Sadržaj odgovora predsednik Vučić saopštiće narednih dana, navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir74

    25. oktobar 2017 | 07:52

    Hojt okupator

  • Micko

    25. oktobar 2017 | 08:06

    Prestanite da pomazete Albancima pa je saradnja moguca, sve si im objasnio Vucko!

  • Donja Murtulica

    24. oktobar 2017 | 20:32

    Taj pritisak se očekivao ali mislim da Vučić ima tu jasan stav koji proizilazi iz našeg jasnog opredeljenja. Mi jesmo mali ali istorija nas je naučila da moramo biti oprezni i mudri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA