Šta EU kaže o izjavi Trampovog specijalca da Srbija ne može da sedi na "dve stolice"

Zajednička spoljna i bezbednosna politika EU ostavlja "širok prostor za razvoj bilateralnih odnosa sa zemljama koje nisu članice Unije, pod uslovom da se poštuje zajednički okvir"

  • 49

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici izjavio je danas da EU očekuje dodatne napore Srbije kako bi se postepeno uskladila sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije do datuma pristupanja.

Skot se oglasio o sastanku Vučića i Hojt Jia: Evo kakav je bio razgovor

KREMLJ ZAGRMEO: Amerika da se ne meša u odnose Srbije i Rusije

On je to naveo u komentaru za Tanjug na izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia, koji je rekao da Srbija ne može da sedi na dve stolice u isto vreme.

Fabrici je ukazao da bi Srbija, imajući u vidu da su evropske integracije njen strateški prioritet, trebalo da deluje u skladu sa svojom posvećenošću regionalnoj saradnji i stabilizaciji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

- Srbija već doprinosi civilnim i vojnim misijama EU za upravljanje krizom, što mi pozdravljamo. Ali, očekujemo dodatne napore kako bi se postepeno uskladila sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU do datuma pristupanja - istakao je šef Delegacije EU u Beogradu.

Ambasador Fabrici je napomenuo da Zajednička spoljna i bezbednosna politika EU ostavlja "širok prostor za razvoj bilateralnih odnosa sa zemljama koje nisu članice Unije, pod uslovom da se poštuje zajednički okvir".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    25. oktobar 2017 | 13:59

    Srbija je pokazala svoj stav, zelja nam je da udjemo u EU a i da ostanemo u dobrim odnosima sa Rusijom.

  • Jon

    25. oktobar 2017 | 18:29

    Srbija sedi na jednoj svojoj stabilnoj stolici.

  • luka

    25. oktobar 2017 | 17:59

    Srbija treba da ima dobre odnose sa svima na putu ka evropskim integracijama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA