Poklon Radovanu Karadžiću iz vrha pravoslavlja: Patrijarh Kiril šalje u Hag velelepnu ikonu sa posebnom posvetom

Ikonu će Radovanu Karadžiću odneti njegov brat Luka u januaru sledeće godine

  • 31

Ruski sveštenik koji je desna ruka ruskog patrijarha Kirila uz posebnu posvetu poslao je nedavno Radovanu Karadžiću prelepu ikonu, rekao je njegov brat Luka Karadžić.

Ruski patrijarh Kiril se u Srbiji oseća kao kod kuće: Kosovo je sveto mesto mučeništva i zavetovanja, ovde sam okružen braćom!

Prema njegovim rečima, ikonu koju je poslao patrijarhov čovek, koji se smatra najuticajnim u pravoslavlju, odnosno prvim među jednakima, Radovanu će odneti u januaru kada ode da ga poseti u Hag.

Foto: Tanjug/AP/ICTY

- To je jedna mala predivna ikona Svetog Stefana. Bio sam iznenađen kada je stigla čak iz Rusije i od takvog čoveka i duhovnika, i Radovan se mnogo oduševio i iznenadio. Ovo je bio prelep gest koji ga je ganuo i ostavio bez teksta - kaže brat Luka.

Nedavno je vladika zahumsko-hercegovački Atanasije posetio petoricu Srba kojima se sudi za ratne zločine i tada im poklonio ikonu svetaca koji su njihove krsne slave.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna Gora

    31. oktobar 2017 | 07:59

    Radovan i Ratko srpski vitezovi.

  • Miloš . S

    31. oktobar 2017 | 11:03

    Radovane Srbine !!! Neka te BOG i Sveti Stefan čuvaju budi jak i izdrži veliku nepravdu koja ti je učinjena . A ovi evropski i američki mešetari i delioci pravde sticiceih jednog dana BOŽIJA pravda od toga ih niko neće i nemože spasiti !!!

  • salko

    31. oktobar 2017 | 14:06

    Ratko i Radovan ce izdrzati.Treba samo VJEROVATI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA