Ceca i Đani pevali na večeri na kojoj je dogovorena razmena studenata iz Srbije i Austrije (FOTO)

Nemoj da vam pošaljem hoklicu stolicu i da sedite na drvenoj stolici neka vas malo žulja pre nego što odlučite da držite pridike Srbiji i drugim zemljama

  • 1

U Beču je priređena večera za delegaciju iz Jagodine koja je protekla tri dana boravila u glavnom gradu Austrije. Na večeri je bilo prisustno 570 studenata, 50 zdravstvenih radnika, privrednici, političari i šef srpske delegacije, predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Poslaničke grupe srspko austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma.

Cecin "Beograd" pokorio Beč (VIDEO)

Palma: Ne sedimo na evropskoj, a ni na ruskoj stolici, već na - SRPSKOJ (FOTO)

Palma i Gudenus protiv dvostrukih aršina EU (FOTO)

Prisutan je bio i zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije Johan Gudenus sa suprugom, ambasador Srbije u Austriji Pero Janković, državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Srbije, Ivica Tončev, kao i poslanik Slobodarske partije Austrije u bečkom parlamenntu Nemanja Damnjanović.

Foto: Promo

- Slobodarska parija je prijatelj Srbije. Tu partiju vode moji prijatelji Hajnc Kristijan Srahe i Johan Gudenus. Mi očekujemo da se oni zajedno sa Srbijom bore protiv belosvetskih diplomata koji bi svima da naređuju. Tako je jedan američki diplomata nedavno bio u Srbiji i probao da naredi Srbiji sa kim će da ima prijateljske odnose, a sa kim da bude na distanci. Taj američki diplomata je zaboravio da su nas bombardovali 1999. godine, oteli nam Kosovo i Metohiju i na vlast doveli Šiptare, a sada traže od nas da uvedemo Rusiji sankcije i prete nam da se odlučimo na kojoj stolici ćemo da sedimo. Mi sedimo na srpskoj stolici, a našu i unutrašnju i spoljnu politiku vode Vlada Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić. Ja bih poslao poruku tim diplomatama: "nemoj da vam pošaljem hoklicu stolicu i da sedite na drvenoj stolici neka vas malo žulja pre nego što odlučite da držite pridike Srbiji i drugim zemljama" - rekao je Dragan Marković Palma.

Foto: Promo

- Studenti, vi znate da je moja politika da idete na ekskurziju u Evropu, ali da se vratite u Srbiju i da živite i radite u svojoj zemlji. I da volite Evropu, ali i da znate da je Srbija najlepša država na svetu - rekao je Marković, i predložio zameniku gradonačelnika Beča razmenu studenata po sistemu da 6 srpskih studenata studiraju u Beču, a 3 iz Austrije na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, što je zamenik gradonačelnika Beča prihvatio uz veliki aplauz prisustnih studenata, a bilo ih je 570.

Foto: Promo

Zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus pozdravio je sve prisutne na srpskom jeziku i rekao:

- Moram da naglasim da ja nisam samo prijatelj sa Srbijom, ja sam se oženio sa srpkinjom. Moja supruga je iz Banjaluke i ponosan sam na to. Zelim da produbim odnose Austrije i Srbije. Nadamo se da cemo u novoj Vladi Srbije još više da pomognemo Srbiji i da pomognemo da čuvamo hrišćanske vrednosti i da sačuvamo Evropu od islamizacije - rekao je Gudenus.

Foto: Promo

Studente i sve prisustne zabavljali su Svetlana Ceca Ražnatović, Đani i Jovana Tipšin, koji su za ovu priliku nastupili bez honorara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA