Srpski demineri obučeni u SAD idu u Siriju da pomognu Rusima

Priča o deminerima koji bi trebalo da idu u Siriju, ali na rusku stranu, nedavno je objavljena u beogradskim medijima kao pozadina sukoba ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota

  • 4

Srbija i Jermenija spremne su da pošalju svoje stručnjake u Siriju kako bi očistili teritoriju od mina nakon završetka borbenih aktivnosti, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin. Prema Fominovim rečima, konsultacije su obavljene sa Iranom, Egiptom, Turskom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Srbija i Jermenija već su potvrdile spremnost da pošalju svoje stručnjake, preneo je Sputnjik.

Sastanak Moskve i Vašingtona u Beogradu: Tema razgovora - Ukrajina

Srbija hoće da zadrži svoje "delikatno balansiranje": Ne želimo da nam izvuku stolicu

Fomin je dodao i da bi srpskim i jermenskim stručnjacima mogli da se pridruže i Kinezi, dok su ostale zemlje izrazile spremnost da finansijski podrže deminiranje Sirije.

Govoreći o samoj situaciji u Siriji, Fomin je istakao da je ostalo samo da se privede kraju ofanziva na jugoistoku zemlje, i da je sudbina terorista „zapečaćena“.

- Niko više ni ne sumnja u ulogu ruske avijacije u borbama sirijske vojske protiv terorista. Ostaje samo da se okonča ofanziva duž sliva reke Eufrat. Iako teroristi i dalje pružaju otpor, njihova sudbina je zapečaćena - zaključio je on.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Podsećamo, priča o deminerima koji bi trebalo da idu u Siriju, ali na rusku stranu, nedavno je objavljena u beogradskim medijima kao pozadina sukoba ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota.

Naime, iako je do oštrih reči došlo nakon Vulinove izjave o generalu Lazareviću, inače haškom optuženiku, štampani mediji su objavili da se u suštini sukoba između Vulina i Skota nalazi odluka Ministarstva odbrane Srbije da pošalje deminere u Siriju na rusku stranu.

Amerika je, prema pisanju beogradske štampe, bila revoltirana takvom odlukom Ministarstva jer su upravo SAD dale znatna finansijska sredstva i podršku za obuku srpskih deminera.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojica

    6. novembar 2017 | 13:48

    Lepo, ali prvo da pokupe ono sto je rasejano po Bosni. Ljudi cesto ginu. Eno juce je poginuo kod Prijedora covek nagazivsi na minu. Otac poznate rukometasice.

  • Mica

    6. novembar 2017 | 13:54

    Bravo

  • Miloje Bubanja

    6. novembar 2017 | 13:58

    da ovi iz dagestana i njima slicni napadnu krasnodar,isao bi dobrovoljno da mi brani celaq evropa nebi me zaustavili da odem, medjutim sirija je jos daleko,ali je i blizu,ako gledamo na to da vec siriju smo imali i dalje je imamo u bosni,na kosovu i metohiji,u raskoj oblasti,u juznoj srbiji,da ne spominjem albaniju... ali ipak smatram da je bolje cuvati snagu za nesto drugo,nego za to da treba ici dobrovoljno u siriju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA