Vučić sutra odgovara na pitanja: Ovo je važan dan, ne bih da bilo kome kvarim raspoloženje

Nakon obraćanja, jedna novinarka je predsedniku Vučiću dobacila pitanje u vezi sa beogradskim i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima

  • 63

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su afirmacija mira i saradnje ključni prioritet u unutrašnjoj i spoljnoj politici Srbije, ali i ukazao da smo u regionu još uvek daleko od nivoa saradnje kakva postoji u Nordijskom savezu.

Vučić sa skandinavskim ambasadorima zasadio stabla breze (FOTO) (VIDEO)

Vučić je, na obeležavanju 100. godišnjice nezavisnosti Finske, u rezidenciji ambasadora te zemlje u Beogradu, kazao da sve što radimo u cilju unapređenja ekonomskih odnosa zemalja u regionu radimo kako bi ostvarili bolje i čvršće kapacitete za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Srbije se zahvalio nordijskim zemljama i Norveškoj, koja nije članica EU, na iskrenoj pomoći i podršci Srbiji i njenim građanima, u procesu evrointegracija naše zemlje.

Istakao je da je to za nas jedna od ključnih stvari u politici.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Umemo to da cenimo i verujem da ćemo u budućnosti, ne kurtoazno, već suštinski naučiti od nordijskih zemalja i prihvatiti nešto od vašeg poslovnog duha i, siguran sam da na takav način Srbija može da ide napred i bude uspešnija nego danas - zaključio je Vučić.

Takođe je rekao da je Srbija zahvalna na donacijama i velikoj podršci u prenosu znanja na naše stručnjake i ljude, što je pomoglo i da popravimo, u poslednje tri godione, našu poziciju na Duing biznis listi.

Srbija je, kako je podvukao, zainteresovana za intenziviranje odnosa i na bilateralnom nivou sa nordijskim zemlajma, ali i Nordijskim savetom, a nedavne posete premijera iz nordijskih zemalja potvrdili su da postoji zajednički interes za unapređenjem te saradnje.

- Dolazak IKEA, Telenora, Karlsberga i Tikurile su izvanredan doprinos srpskoj privredi i unapređenju odnosa. Trgovinska razmena iznosila je 477 miliona evra - ispod je naših mogućnosti i kapaciteta, ali značajno bolja nego 2016. Očekuejm i verujem da ćemo uspeti da naše odnose napravimo još boljim i zainetresujemo veći broj investitora - istakao je Vučić.

Izrazio je uverenje da ćemo naučiti od nordijskih zemalja nešto i po pitanju poslovnog duha.

- Siguran sam da na takav način Srbija može da ide napred i bude uspešnija nego ranije - istakao je Vučić, završivši svoje obraćanje rečima „živelo srpsko-nordijsko prijateljstvo“.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Nakon obraćanja, jedna novinarka je predsedniku Vučiću dobacila pitanje u vezi sa beogradskim i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

On je rekao da će na pitanja odgovarati sutra:

- Ovo je važan dan, koji obeležavamo sa prijateljima iz nordijskih zemalja, i ne bih da bilo kome kvarim raspoloženje - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije obići će sutra, 9. novembra, gradilište Galerije Beograda na vodi, najvećeg tržnog centra u regionu površine 300.000m2.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić će Galeriju Beograda na vodi obići u 11,30 sati.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cssc

    8. novembar 2017 | 14:11

    Vucic nikada nije davao dezinformacije i lazne vesti sve sto kaze se obestinilo

  • nadja

    8. novembar 2017 | 14:11

    Verujem Vucicu i znad da ce ispravno postupiti i doneti najbolju odluku.

  • Rajko

    8. novembar 2017 | 14:56

    Naš predsednik je danas imao lep povod za druženje sa finskim ambasadorom, oni slave 100 godina od sticanja nezavisnosti. Bila je to prilika i da se istakne dobro prijateljstvo koje vlada između naše zemlje i Finske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA