Potpisana četiri sporazuma između Srbije i RS: Uskoro Deklaracija o opstanku srpske nacije

Premijerka Srbije Ana Barnabić istakla je danas da je saradnja sa Republikom Srpskom veoma visoko na listi prioriteta Vlade Srbije i da će biti intenzivirana u naredom periodu

  • 2

Vlade Srbije i Republike Srpske potpisale su danas više sporazuma o saradnji nakon zajedničke sednice, u Palati Srbija u Beogradu.

Kada će biti rešen problem 4 tačke na granici između Srbije i BiH: Evo šta kaže Dodik posle sastanka sa Vučićem

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin potpisali su danas Memorandum dve vlade o saradnji u oblasti vazduhoplovstva.

Potpisan je i Sporazum o saradnji u oblasti infrastrukture kvaliteta između Ministarstva privrede Srbije i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, a paraf na taj dokument stavili su ministri Goran Knežević i Zlatan Klokić.

Takođe, potpisani su i Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Srpske za period 2017-2021. godine, kao i Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

SARADNJA SA REPUBLIKOM SRPSKOM NA VRHU LISTE PRIORITETA

Premijerka Srbije Ana Barnabić istakla je danas da je saradnja sa Republikom Srpskom veoma visoko na listi prioriteta Vlade Srbije i da će biti intenzivirana u naredom periodu.

Brnabić je, nakon zajedničke sednice dve vlade u Beogradu, podsetila da je poslednja zajednička sednica dve vlade održana 26.jula 2015.godine, a da je ova osma po redu, dosta dugo pripremana, jer se ne radi o protokolarnom sastanku, već su razmatrani konkretni projekti i predlozi na kojima se može raditi u budućnosti.

- Nismo imali dugo zajedničke sednice vlada, ali ćemo se truditi da imamo redovnije sednice, jer postoji puno stvari koej nas povezuju i na kojima zajedno radimo. Želimo da zadržimo poseban odnosa sa RS. To je važno za naše građane da vlade stanu iza toga - objasnila je ona.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Brnabić je kazala da je saradnju Srbije i RS unapredila prethodna vlada, a da ona garantuje da će u mandatu vlade koju ona vodi biti nastavljeno da se intenzivira saradnja i nastavi podrška projekata RS.

- To su naši zajednički rpojekti. Saradnja sa RS je visoko na listi naših prioriteta - naglasila je ona.

Brnabić je kazala da su nakon sednice potpisano četiri konkretna sporazuma, a da je razgovarano i o mnogim drugim oblastima u kojima postoji kooperacija.

Ocenila je da treba unaprediti prekograničnu saradnju i bolje iskoristiti fondove EU.

- Ceo tim ministarke Jadranke Joksimović može dosta da doprinese da se iskoriste fondovo. Šteta bi bilo da fondovi propadnu. To će morati biti u većem fokusu u narednom periodu - najavila je ona.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

USKORO DEKLARACIJA O OPSTANKU SRPSKE NACIJE

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila danas da se radi na Deklaraciji o opstanku srpske nacije i da će ona uskoro biti predstavljena.

Brnabić je rekla da na toj deklaraciji rade timovi Srbije i RS, pre svega iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika RS Milorada Dodika, kao i kabineta predsednice dve vlade, ali i profesori, akademici, organizacije civinog društva i drugi.

"To ide svojim tokom i nadam se da će uskoro Deklaracija biti predstavljena. Bolje da je završimo kako treba, a ne samo da to uradimo deklarativno",istakla je Branbić.

Ona je dodala da je mnogo važnije da imamo dobar pristup za buduće generacije.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla, takođe, da je to ozbiljan dokument i da zato treba u njegovoj izradi da učestvuje mnogo stručnjaka, kako bi što kvalitetnije bila napravljena Deklaracija.

Rekla je da ne treba žuriti sa tim i izrazila očekivanje da će to uskoro biti usvojeno na nivou vlade i poslato parlamentu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    10. novembar 2017 | 14:47

    Da bi opstal srpska nacija mora imati pravnu državu koja je temelj svakog razvoja...

  • BLL

    10. novembar 2017 | 15:40

    Još kad bi nekad dogovorili međusobno priznanje pripravnickog staža za diplomirane pravnike, o tome se pričalo prije 5 godina, i ništa od tad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA