≫ 

Vučić: Prisajedinjenje Vojvodine najvažniji datum za Srbiju

"Oni koji su pokušali da sruše ovu zemlju, koji su palili gradove i zgrade, time su, poručio je, uspeli samo jedno - da mi postanemo čvrscći i otporniji"

  • 87

- Nema značajnijeg i važnijeg dana od onog kad je Vojvodina prisajedinjena Srbiji - poručio je danas u Novom Sadu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se oglasio povodom presude Ratku Mladiću i poslao poruku građanima Srbije

On je, govoreći u tom događaju, o čemu je razgovarao s rukovodstvom Pokrajine, rekao da ćemo stogodišnjicu tog datuma slaviti naredne godine dostojanetsvno i svečano, a da će centralna proslava biti u Beogradu.

- I na taj način ćemo pokazati da za Srbiju nema značajnijeg događaja od onog kada je Velika skupština odlučila da se Vojvodina prisajedini Srbiji", rekao je VUčić.

Pokazaćemo time, dodao je, koliko naše zajedništvo ne može ničim da se sruši i koliko poštujemo i volimo sve one koji žive u višenacionalnoj Vojvodini, "koji žive u miru i ovu zemlju doživljavaju kao domovinu".

A oni koji su pokušali da sruše ovu zemlju, koji su palili gradove i zgrade, time su, poručio je, uspeli samo jedno - da mi postanemo čvrscći i otporniji i da više nego ikada volimo slobodu i nezavinost Srbije.

- Pa i danas, građani Srbije, tživite podignute glave, živite slobodno u nezavisnoj suverenoj Srbiji, koja nikome i nikada neće dozvoliti da bude ponižena. Obezbediće sebe i zaštiti svoju budućnost - poručio je građanima.

Foto: S. Pikula

NATO je bombama odgovorio na profesiju

Vučić je danas položio kamen temeljac za početak gradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodina i istakao da je rušenje te zgrade od strane NATO-a bio čin pogrešne politike, koja je "bombama i raketama odgovorila na profesiju".

- Sada, kada stavljamo kamen temeljac, to znači mnogo više od početka radova na brojnim gradilištima u Srbiji. Znači da smo, suočeni sa ruševinama, a suprotno našoj prirodi koja je sklona oplakivanju, počeli da gradimo i da stvaramo tamo gde drugi ruše - rekao je Vučić.

Dodaje, da u Srbiji ima mnogo uništenih mesta, ne samo od strane NATO, već svih onih koji su došli posle njih i "nisu znali šta će sa ovom zemljom i narodom, osim da otmu i poslednju mrvu sa stola".

Vučić je istakao da će uskoro biti gotovi i radovi na Žeželjevom mostu, kao i da je danas u Novom Sadu dogovoreno ulaganje u Maticu srpsku, kao i u nove fasade.

- To govori o Srbiji, za ovo nisu zaslužni samo građani Vojvodine, već cela Srbija.

Kako je naveo, nova zgrada RTV imaće 18.000 kvadrata i biće "namodernija, svetla, prostrana".

- Sa ove zgrade će se ponovo videti ceo Novi Sad i biće emitovan program za sve ljude, nacije, narodnosti, kako već hoćete da kažete, koji žive u Vojvodini i koji će u punoj meri biti poštovani - rekao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragomir

    22. novembar 2017 | 17:35

    Vojvodina je deo Srbije i tako ce biti zauvek.

  • Lazar

    22. novembar 2017 | 16:39

    Danas je 99 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. I presuda Mladiću. Potpuno različita osećanja. Sreća, radost, i tuga. opet ispaštaju Srbi. Bez krivice. Poslušajmo predsednika, gledajmo u budućnost.

  • Anja

    22. novembar 2017 | 15:36

    Srbija se iz svakog poraza i pada digla jos jaca , sigurnija .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA