Šta kažu Rusi o novoj američkoj strategiji za Srbiju i Balkan?

Povećani interes, naravno, pokazala je Srbija koja u dokumentu zauzima posebno mesto, piše ruski list

  • 1

Ukoliko bude prihvaćen novi američki projekat strategije na Balkanu to će značiti povratak SAD u region i pokušaj da se ne dozvoli jačanje pozicija Rusije, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

Srbija nije dobila uputstva šta da radi po pitanju Kosova

List podseća da je projekat nove balkanske strategije razradio Atlantski savet, blizak administraciji SAD, te da nema zvaničan karakter, ali da bi mogao da postane platforma za amerićku politiku na Balkanu već u skorije vreme.

Dnevnik navodi da su na Balkanu na objavljeni dokument reagovali "veoma ozbiljno i zainteresovano".

- Povećani interes, naravno, pokazala je Srbija koja u dokumentu zauzima posebno mesto. Predsednik Aleksandar Vučić naveo je da je reč o 'važnoj temi'. A izvor blizak vlastima u Srbiji rekao je Komersantu da je dokument veoma pozitivan po Beograd jer priznaje značaj Srbije u regionu i odgovara naporima Beograda da ima strateške odnose sa SAD - piše list.

Foto: Profimedia/Alamy

Komersant dodaje da na takvo stremljenje Beograda i računaju autori dokumenta.

List piše da moguće namere Vašingtona da se aktivnije pozabavi makedonskim pitanjem, potvrdjuje i informacija o tome da će novi ameriki ambasador u Skoplju biti Hojt Brajan Li, koji je aktivno učestvovao u pripremi dokumenta o novoj balkanskoj strategiji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    7. decembar 2017 | 02:12

    Taj Atlantski savez je posle prvog svetskog rata odlucio da Srbiji treba zabraniti razvoj i da sve srbe treba unistiti,to je i do danas njihova agenda.Velikom bratu veruju samo Teletabisi i oni koji jos uspevaju da izvuku neku korist,sto im ovi svesno dozvoljavaju.Centar moci premestaju u Jerusalim,a Tramp je samo glasnik ili postar te vesti.Njima vlada sila zla,oni ce unistiti sve na planeti ako im svet to dozvoli.Sto dalje od njih,Satana je njihov gospodar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA