Vučić sa Čepurinom o programu posete Moskvi: Razgovori od najvećeg značaja za odnose dve zemlje (FOTO)

Vučić je rekao da će sastanak sa predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije

  • 77

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador RF u Beogradu Aleksandar Čepurin razgovarali su danas o programu predstojeće posete srpskog predsednika Moskvi, gde će na poziv predsednika Vladimira Putina boraviti od 18. do 20 decembra, a za koju je ruski diplomata rekao da je od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije.

Podrška Srbiji u odbrani međunarodnog prava: Vučić sa Abdildajevim (FOTO)

Čepurin je u razgovoru sa predsednikom Vučićem rekao da je ta zvanična poseta od najvećeg značaja za odnose dve zemlje i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je rekao da će sastanak sa predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije.

Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama - od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije će tokom posete Rusiji imati i razgovore sa mnogim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

Ambasador Čepurin je predsedniku Vučiću uručio i pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, u kome se, između ostalog, kaže:

- Konstruktivna i nadasve otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila je da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dveju zemalja. Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje između Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijatel?stva, poštovanja i uzimanja u obzir interes obe strane, i pružio priliku da zacrtamo dal?e korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na međunarodnoj sceni.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    5. decembar 2017 | 17:58

    Saradnja nasih zemalja je na visokom nivou.

  • Mirko

    5. decembar 2017 | 18:13

    Ne sumnjam da ce ovo biti jedan prijateljski razgovor koji ce jos vise ucvrstiti nasu saranju.

  • Dragan

    5. decembar 2017 | 18:15

    Mi smo dva prijaeljska naroda koja postuju jedni druge. Saradnja sa Rusima je uvek bila dobra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA