≫ 

Vučić "iskulirao" Izetbegovića: Ovako vam izgleda sve. Ja citiram zvanični stav, a onda Bakir uzme mikrofon

Predsednik Srbije je na početku obraćanja na pres konferenciji rekao da će Bosna i Hercegovina u vezi pitanja Kosova i Metohije imati isti stav kao i Srbija

  • 76

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović relativizovao je danas stav koji su novinarima izneli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović, da će spoljna politika Sarajeva u vezi sa otvorenim unutrašnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda.

Ekonomska saradnja Srbije i BiH bolja od političke: Otklonjeno nekoliko barijera u trgovini (FOTO) (VIDEO)

Iako je na pres konferenciji u ime Predsedništva BiH govorio Čović, Izetbegović je na samom kraju konferencije "upao" u reč Čoviću, rekavši da "mora nešto da pojasni", u vezi s tim "da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda".

- Međunorodnu politiku BiH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva - rekao je Izetbegović.

Nakon toga, reagovao je predsednik Vučić i uz osmeh rekao:

- E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Naš stav, stav tri člana Predsedništva, kada je reč o unutrašnjim pitanjima Srbije, je da ćemo ta otvorena pitanja u vođenju spoljne politike prilagođavati stajalištima Beograda - dodao je Čović.

Predsednik Srbije je na početku obraćanja na pres konferenciji rekao da će Bosna i Hercegovina u vezi pitanja Kosova i Metohije imati isti stav kao i Srbija, sve dok Srbija ne zauzme drugačiji stav, te da je to rečeno na sastanku sa članovima Predsedništva BiH.

Predsednik Srbije je dodao da je to stav Predsedništva BiH i da nije u pitanju samo stav srpskog člana tog tela.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    6. decembar 2017 | 14:28

    Jadna Bosna. Em je unistena u ratu em je talac Zagreba, Beograda, EU, Amerike.........

  • DarkoD

    6. decembar 2017 | 20:36

    Izetbegovic je opasan i prevrtljiv.

  • mira

    6. decembar 2017 | 17:28

    I treba da ga iskulira ! Svaka cast Vucicu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA