LDP ide na lokalne izbore: Čeda traži podršku Jankovića i Jeremića

Jovanović je povodom odluke Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i Narodne stranke Vuka Jeremića da bojkotuju te izbore, kazao da "ne bi previše ulazio, u njihove motive jer je, kako je ocenio, "jasno o čemu se tu radi"

  • 72

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kazao je danas da će ta stranka učestvovati na lokalnim izborima 24. decembra u Mionici, Negotinu, Pećincima, Kostolcu i Preševu.

BALŠA I KENA ISPROZIVALI JANKOVIĆA I JEREMIĆA: Bojkotuju izbore jer ne mogu da skupe potpise

- Negde ćemo učestvovati samostalno, negde u koaliciji s Demokratskom strankom, ali mi te izbore nećemo bojkotovati - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je povodom odluke Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića i Narodne stranke Vuka Jeremića da bojkotuju te izbore, kazao da "ne bi previše ulazio, u njihove motive jer je, kako je ocenio, "jasno o čemu se tu radi".

- Ako ne možemo da skupimo potpise za izbore, mi to pošteno kažemo, a ne da zapomažemo o ne znam kakvim izbornim neregularnostima bez ijednog argumenta, dokaza ili prigovora - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je pozvao Jeremića i Jankovića da umesto poziva na bojkot izbora podrže LDP i DS jer je to, kako je kazao, najmanje što bi mogli da urade za demokratske snage u Srbiji.

- Ako su za njih izbori neprihvatljivo loši, mi smo navikli na te uslove, takvi su već godinama, i pozivamo ih da nas podrže jer su se oni povukli - rekao je Jovanović.

Govoreći o izjavi Saše Jankovića da je "hteo u koncentracionu vladu sa Srpskom naprednom strankom", Jovanović je kazao da je "to loše za opoziciju i da je to poruka koja nije bila potrebna pred gradske izbore".

- Ono što se desilo pokretu treba da bude otrežnjenje za društvo i treba da budu kažnjeni za to na beogradskim izborima -  rekao je lider LDP-a.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je ocenio da su oni koji su "lažno optuživali njega i LDP sada otvoreno priznali da su sve vreme razmišljali o koaliciji s Vučićem".

Jovanović je dodao da i ove godine neće podržati budžet za 2018. godinu, iako je, kako je ocenio, bolji nego prethodnih godina.

- Nije budžet jedina komponenta naše politike, ali makar je na tom planu bolji od onog što smo imali prošle godine, a još više onoga pre pet godina. To nije zasluga samo Vučića, već i drugih ljudi koji su stegli kaiš - ocenio je Jovanović.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Govoreći o nastupu bosanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u Beogradu, on je rekao da je naredna godina u BiH izborna i da se tada nacionalne tenzije podižu jer se tako čuva izborno telo.

- Susret je pokazao karakteristiku odnosa u BiH, a to je nepoverenje i velike političke razlike - ocenio je Jovanović i dodao da je Beograd doveden u loš položaj, jer nema puno manevarskog prostora i prilike za pozitivne iskorake.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boro

    8. decembar 2017 | 22:00

    Nema ko da te podrži, nemaju oni ni članova ni simpatizera.

  • BG

    8. decembar 2017 | 19:28

    Za koga se vi borite ? Za narod ili za vaš bolji položaj !!!

  • nikola

    8. decembar 2017 | 22:01

    Sa njima ili bez njih isto ti se piše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA