Stefanović u Minsku: Intenzivno radimo sa drugim zemljama na održavanju bezbednosti (FOTO)

Srbija u saradnji sa drugim državama, intenzivno i posvećeno radi na održavanju bezbednosti

  • 0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestvovao je danas u Minsku na samitu Centralno-evropske inicijative na kome je razgovarano o različitim infrastrukturnim i energetskim projektima koji će doprineti boljem ekonomskom razvoju zemalja ove incijative.

Stefanović najavio lepe vesti pre Nove godine: Svim zaposlenim u MUP-u jednokratna isplata od 10.000 DINARA

- Projekat poput modernizacije železničke pruge od Beograda do Budimpešte, koji je važan za Republiku Srbiju, od velike je koristi i državama centralne Evrope. Ovaj projekat, kojim će se putovanje od luke Pirej u Grčkoj do zemalja centralne i zapadne Evrope smanjiti za 18 dana, doprineće napretku ekonomije i poboljšanju duing-biznis potencijala svih naših država - rekao je potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Ministar Stefanović je ukazao da je na samitu bilo reči i o bezbednosti, efikasnijoj kontroli migrantske krize i merama koje Republika Srbija preduzima na ovom polju, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Razgovarali smo i o merama koje Republika Srbija preduzima u borbi protiv terorizma i ekstremizma naročito sada kada se, posle pobede saveznika u Siriji i Iraku, može očekivati da jedan deo džihadista odabere Evropu kao svoju sledeću destinaciju - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Prema rečima ministra, Srbija u saradnji sa drugim državama, intenzivno i posvećeno radi na održavanju bezbednosti.

- Učimo jedni od drugih, razmenjujemo informacije i radimo na tome da Republika Srbija bude zemlja u kojoj će pretnja biti minimalna i u kojoj će bezbednosne snage imati dovoljno efikasne odgovore na sve izazove. Razmenjujemo informacije sa kolegama iz zemalja u okruženju, ali i drugim državama kako bi građani Srbije bili potpuno zaštićeni - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Ministar je zaključio da je Srbija voljna da nastavi saradnju u okviru Centralno-evropske inicijative i da doprinese regionalnim projektima i projektima na nivou Evrope koji mogu unaprediti i našu ekonomiju, kako bi se obezbedio bolji život za sve ljude u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA