KUBA BRUJI O VUČIĆEVOJ POSETI HAVANI: Predsednik Srbije na naslovnim stranama i u udarnim terminima na televiziji (FOTO)

Predsednik Vučić otputovao je juče u dvodnevnu zvaničnu posetu Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra

  • 69

Kubanski mediji posvetili su veliku pažnju poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Havani, najavljujući na naslovnim stranama i u udarnim terminima njegove razgovore sa kubanskim zvaničnicima i druge planirane aktivnosti.

Vučić: Francuska se vraća na Zapadni Balkan i u Srbiju

Najavljujući dolazak srpskog predsednika Aleksandra Vučića u zvaničnu posetu Kubi, Cuba TV i zvanični list Centralnog komiteta Komunističke partije Kube "Granma" navode da će uvaženi gost tokom boravka imati zvanične razgovore sa predsednikom Raulom Kastrom i drugim zvaničnicima kao i druge aktivnosti.

Takođe podsećaju da će Havana i Beograd sledeće godine obeležiti 75 godina od uspostavlja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Printskrin: granma.cu

Kubanska televizija navodi da će se Vučić tokom boravka prema najavama, sastati sa predsednikom nacionalne skupštine Estebanom Laso Ernandesom, kao i sa drugim visokim kubanskim zvaničnicima.

Program posete, dodaje se, predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvecih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji.

I kubanska novinska agencija ACN i latinoamerička informativna agencija Prensa Latina najavile su Vučićevu zvaničnu posetu Kubi, a Prensa Latina podseća da je Vučić ranije rekao da bi dobri politički odnosi između dve zemlje trebalo da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje.

Vučićevu posetu i razgovore sa najvišim kubanskim zvaničnicima najavili su i portali Cuba Debate i NNC, kao Radio Rebelde i Radio Taino.

Većina medija je te informacije prenela sa sajta Ministarstva spoljnih poslova Kube, a neki su objavili i Vučićevu biografiju.

Printskrin: trabajadores.cu

Predsednik Vučić otputovao je juče u dvodnevnu zvaničnu posetu Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra.

Predsednik Vučić je ove sedmice, u razgovoru sa novoimenovanim akreditovanim ambasadorom Kube u Beogradu, rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, a istakao je posebno oblast poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa.

Tokom njegove posete Havani biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava.

Printskrin: radiorebelde.cu

U Srbiji se inače uspešno primenjuju iskustva kubanske medicine i farmaceutske industrije.

Srbija, kako je istakao, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i divi se slobodarskim stavovima kubanskog naroda.

Kubi smo zahvalni na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova, rekao je Vučić prilikom prijema akreditiva ambasadora Gustava Triste del Toda.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • милена

    14. decembar 2017 | 10:39

    Lepo je biti viđen u svetu i naširoko poznat kao neko ko je spreman na razvoj, prosperitet i ekonomsku povezanost!

  • java

    14. decembar 2017 | 14:20

    Poseta starom i principijelnom prijatelju.

  • ana

    14. decembar 2017 | 14:26

    Prijateljstvo i postovanje izmedju Srbije i Kube je zaista veliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA