≫ 

Putin potvrdio: "Ukoliko se u dijalog Beograda i Prištine uključi SAD, Rusija je spremna da se pridruži srpskoj strani"

Ako Albanci budu želeli Amerikance u pregovorima, srpska strana će tražiti da u njima učestvuje Rusija da bi ti pregovori imali validnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da je dobio potvrdu ruskog predsednika Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ukoliko bude pokušaja da se proširi format dijaloga i u njega se uključe SAD.

Završen istorijski sastanak u Moskvi: Vučić i Putin otvoreno - razmena Rusije i Srbije ove godine je porasla na milijardu i po dolara! (FOTO)

- Postigli smo neku vrstu dogovora, ako bude pokušaja i namere da se širi format učesnika i posrednika u razgovoru između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine, ako bi Amerikanci želeli da postanu deo tog formata. Pitali smo da li bismo smeli da kažemo da bi se sa naše strane uključila Ruska Federacija i on (Putin) je potvrdno odgovorio - rekao je Vučić na sastanku sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

Kako je Vučić rekao, ako Albanci budu želeli Amerikance u pregovorima, srpska strana će tražiti da u njima učestvuje Rusija da bi ti pregovori imali validnost.

- Za nas je to logično, jer Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Samo tražimo ravnopravan odnos po tom pitanju. O ovome nismo mogli ranije da govorimo, jer nismo imali zeleno svetlo ruskih državnih organa. Sada imamo i možemo da govorimo o tome - zaključio je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HANA

    20. decembar 2017 | 11:05

    Mnogo znači kad imaš podršku jedne takve sile kakva je Rusija.

  • Olivera

    20. decembar 2017 | 11:03

    Sve je lakše kada je Rusija pored nas.

  • Gidri

    20. decembar 2017 | 17:10

    SAMO NIKADA I NI POD KOJIM USLOVIMA NE SMEMO SE ODRECI KOSOVA I METOHIJE. O nda je to pocetak kraja Srbije. Jer das mali prst, onda traze ruku i ostalo po redu. Treba da smo svesni toga i najvaznije od svega je da budemo jedinstveni. Samo sloga Srbina spasava. I kao sto rece veliki Njegos. Tvrd je orah vocka cudnovata, ne slomi ga al zube polomi! Samo hrabro braćo,.ne boj te se,.nicija nije sveca do zore gorela, pa tako ni Americka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA