Krkobabić: Postoje 3 ključne teme PUPS-a oko kojih je postignuto apsolutno jedinstvo, penzije su prioritet

Prioritet i glavna tema su i dalje penzije, penziono invalidski sistem danas

  • 12

Na sednici Glavnog odbora PUPS, koja je u nedelju održana u Sava centru govorilo se o rezultatima rada PUPS- a između dve sednice.

Beogradski PUPS: Dati subvencije najsiromašnijim penzionerima

Predsednik PUPS Milan Krkobabić je govoreci o zadatim i ostavarenim ciljevima, izrazio zadovoljstvo punom akcionom osposobljenošću opštinkih i gradskih odbora, što se pokazalo i na svim lokalnim izborima do sada.

Krkobabić je istakao tri ključne, državotvorne teme PUPS-a za naredni period, oko kojih je postignuto apsolutno jedinstvo.

Prioritet i glavna tema su i dalje penzije, penziono invalidski sistem danas. Ujedno će PUPS uputiti i otvoreni poziv za dijalog, svim političkim partijama, upravo na temu penzijsko invalidskog osiguranja i šta nas čeka u budućnosti, u 21. veku u toj oblasti.

Pored toga, druga neizbežna tema je i Kosovo, o čemu se na predlog predsednika Vučića već uveliko vodi dijalog, a pri čemu PUPS ima vrlo konstruktivan predlog za rešavanje ovog više nego teškog problema, a to je imovina Srba, srpske države i srpske crkve i to mora da bude crvena linija pregovora.

Treća, ne manje važna tema je oživljavanje zadrugarstva, čime ce neminovno doći do razvoja srpskog sela, što je ključno ne samo radi stvaranja uslova za ostanak mladih na selu, već i zbog bezbednosti granica nase države, jer već imamo sindrom pustih sela.

Na kraju predsednik PUPS-a Milan Krkobabić se osvrnuo i na izbore u Beogradu, podsetivši za šta se sve PUPS kao partija socijalne pravde zalagao, šta je sve rađeno u prethodnom periodu da bi se zaštitili najugroženiji, pre svega penzioneri, osobe sa invaliditetom i druge socijalno ugrožene grupacije.

Od trinaeste penzije, besplatnog prevoza za starije od 65 godina, klubove za stara lica...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еро са онога света

    24. decembar 2017 | 17:16

    Шта овај маше оном руком и кажипрстом?Лик се тотално уживео у улогу неког великог политичког лидера , која шизофренија

  • Милан

    24. decembar 2017 | 22:43

    И четврто да се заложиш за укидање Закон о привтеменој исплати пензија,то ниси споменуо,а то ти је наважнији задатак.

  • Petar

    24. decembar 2017 | 20:55

    Šta je Babić krko ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA