Brnabić za regionalnu saradnju: Što se tiče Hrvatske, Srbija će ostati fleksibilna, tolerantna i otvorena za dijalog (FOTO)

Prema njenim rečima, Srbija će i dalje ostati fokusirana na Berlinski proces, u tri aspekta - agendu infrastrukturnog povezivanja železnicom i putevima, formiranje zajedničkog ekonomskog prostora i kroz regionalnu platformu za mlade

  • 2

Regionalna saradnja će ostati jedan od osnovnih prioriteta Srbije u 2018. godini, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić.

Brnabić sa sednice Saveta za inovaciono preduzetništvo poručila: "Cilj nam je da Srbiju pozicioniramo kao jednog od tehnoloških lidera"

- Što se tiče Hrvatske, tu su uvek kompleksni odnosi, ali Srbija će ostati fleksibilna i tolerantna i otvorena za dijalog - rekla je Brnabić Tanjugu.

Prema njenim rečima, Srbija će i dalje ostati fokusirana na Berlinski proces, u tri aspekta - agendu infrastrukturnog povezivanja železnicom i putevima, formiranje zajedničkog ekonomskog prostora i kroz regionalnu platformu za mlade.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ističe da regionalna saradnja mora da ostane jedan od naših osnovnih prioriteta, jer je važna kako bismo, u punom kapacitetu i sa svim našim potencijalima, mogli da ostvarimo održiv rast.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Jer, ukoliko ceo region nije percipiran kao stabilan, Srbija će trpeti posledice toga, u smislu manje investicija, manje novca iz fondova i međunarodnih finansijskih institucija, skupljih kredita - rekla je premijerka tokom novogodišnjeg prijema u Vladi Srbije za predstavnike medija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fila

    27. decembar 2017 | 18:51

    Okanite se Hrvatske vise ,sta sa Kosovom nek neko konacno kaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA