≫ 

"Mir Božiji, Hristos se rodi": Vučić čestitao Božić patrijarhu i vernicima. Pridružili se i ostali političari i funkcioneri

"Neka nas rođenje Bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi i tolerancije i da dane praznika provedemo u miru, radosti, blagostanju i svakom dobru", naveo je Vučić u čestitci

  • 4

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Božić i Novu 2018. godinu po Julijanskom kalendaru.

Mihajlović čeka stav premijerke o Rusko-srpskom humanitarnom centru: Verujem da je najobaveštenija

"Vaša Svetosti, Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, od srca čestitam praznike Hristovog rođenja i želim srećnu i blagoslovenu Novu 2018. godinu.

Neka nas rođenje Bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi i tolerancije i da dane praznika provedemo u miru, radosti, blagostanju i svakom dobru", naveo je Vučić u čestitci, uz tradicionalni pozdrav:

"Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećna i blagoslovena Nova godina"!

Foto: Tanjug/AP;DIMITRIJE GOLL

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Božić patrijarhu srpskom gospodinu Irineju i vernicima koji slave po Julijanskom kalendaru, uz želju da praznik provedu u miru i dobrom raspoloženju sa porodicama i prijateljima.

"Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik provedete u duhu tolerancije, ljubavi, praštanja i razumevanja. Božić je ujedno i vreme kada su uz nas dragi ljudi, uz koje crpimo snagu za izazove koji nas očekuju, snažimo dobrotu i veru da će sutra koje dolazi biti bolje. Ovi praznici su vreme i kada pružamo punu podršku onima kojima su naša pomoć i podrška potrebni", navela je premijerka u čestitki, uz poruku:

"Mir Božiji, Hristos se rodi"!

Foto: Milena Đorđević

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je danas, povodom Božića, srdačnu čestitku srpskom patrijarhu Irineju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i građanima Beograda pravoslavne veroispovesti.

"Vama i svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru, želim srećan Božić i dobro zdravlje. Duboko verujući da svojim radom i delovanjem doprinosimo opštem dobru i da ćemo našim trudom zavredeti da zadobijemo jevanđelske svete vrline, radujemo se božanskom životu Hristovom", navodi se u čestitki Nikodijevića.

Foto: Vladimir Milovanović

Siniša Mali

Mali je čestitao Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- U ime Grada Beograda i u svoje lično ime, čestitam vam božićne praznike, u nadi da će u vaše domove uneti sreću, ljubav i blagostanje. Želim vam da praznik Hristovog rođenja, u skladu sa tradicijom, provedete u krugu svojih najmilijih, negujući prave vrednosti, vrednosti zajedništva i međusobnog uvažavanja. Neka Božić svim građanima donese zdravlje, a sva srca ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božji – Hristos se rodi, navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović uputila je danas srdačne čestitke svim vernicima koji dan Hristovog rođenja slave po Julijanskom kalendaru.

"Božić je prilika da se svi zajedno podsetimo istinskih vrednosti, zajedništva, plemenitosti, međusobnog razumevanja i tolerancije. Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u miru i ljubavi sa svojim porodicama i prijateljima. Neka vam praznični dani donesu radost i slogu, dobro zdravlje i blagostanje. Mir Božiji, Hristos se rodi!", piše u čestitki.

Foto; Tanjug/Dimitrije Goll

Igor Mirović

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas Božić svim građanima Srbije taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Svim građanima Republike Srbije, koji Božić slave po julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke povodom ovog, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Želim Vam da Božićne praznike provedete u miru, radosti i blagostanju, okruženi ljubavlju svojih najmilijih, uz dobro zdravlje i sreću. Mir Božiji, Hristos se rodi!" piše u čestitki.

Foto: Tanjug/Dagan Kujundžić

Nela Kuburović

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas, u ime Ministarstva pravde i u svoje lično ime, Badnji dan i Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru.

Kuburović je u čestitki navela da Hristovo rođenje, neponovljivi i veličanstveni događaj Božje ljubavi i ljudske istorije, treba da bude nadahnuće svima u činjenju najuzvišenijih dela međusobne ljubavi i tolerancije.

Patrijarhu Irineju, ministarka Kuburović poželela je da ga Bog podrži u uzvišenoj službi poglavara Srpske pravoslavne crkve, na radost građana i dobro otadžbine, navodi se u čestitki.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Maja Gojković

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestita je danas Božić svim građanima Srbije, koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"U ime Narodne skupštine i svoje lično ime najiskrenije čestitam najradosniji hrišćanski praznik Božić. Neka Božić, kao simbol rađanja i zajedništva, probudi u svima nama vrednosti razumevanje i poverenja, tolerancije, solidarnosti i ljubavi kao ideje vodilje kroz svakodnevni život", navela je Gojkovićeva.

"Neka nam Božić donese snagu da se izborimo sa svim izazovima i neka ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom", navela je predsednica parlamenta, uz tradicionalni pozdrav:

"Mir Božiji, Hristos se rodi"!

Foto: A. Nalbantjan

Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je danas božićnu čestitku svim pravoslavnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i poručio da je ovaj praznik kroz vekove bio temelj očuvanja našeg nacionalnog indentiteta.

"Poštujući Boga i tradicije naših očeva bivamo jači i odlučniji da se odupremo onima koji žele da budemo slabi i kojima smeta da budemo nezavisni i da sami odlučujemo o svojoj sudbini", istakao je Vulin u čestitki.

"Ovaj najradosniji hrišćanski praznik je kroz vekove bio jedan od temelja očuvanja verskog i nacionalnog identiteta na ovim prostorima. Naši preci su poštujući drevne običaje ujedno sačuvali deo onoga što je nama, njihovim naslednicima, preko potrebno kako bismo danas očuvali i sačuvali sebe, svoj dom i porodicu i svoju otadžbinu", naveo je Vulin u čestitki, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je poželeo puno božjeg blagoslova, mir, zdravlje, sreću i uspeh u radu i da radost prazničnog veselja podele sa svojim najbližima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ružić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić čestitao je danas Božić građanima Srbije koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Svim vernicima Srpske pravoslavne crkve želim srećan Božić, mir, puno ljubavi, zdravlja, sreće, razumevanja i uspeha u svim životnim poduhvatima. Mir Božiji, Hristos se rodi", napisao je Ružić u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    5. januar 2018 | 14:51

    Nema vremena da čestita 7. januara pa?! Koji je to manir mnogih političara oduvek da čestitaju praznike unapred?Uvek sam se to pitao.5. januara on čestita Božić.Smešno!

  • mima

    5. januar 2018 | 19:48

    ovo nisu iskrene cestitke, cestitke iz srca, zato tako i idu, da se obavi formalnost

  • Penzioner

    5. januar 2018 | 19:52

    Gde su se razleteli i navreme su nam cestitali praznik i verujem im posebno u mir bozji.nisu oni izmislili mir folifanti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA