"Lili" iseljava Vuka Draškovića: SPO mora da napusti svoje prostorije

SPO bi trebalo da se preseli u zgradu u kojoj se nalazi "Srpska reč", u ulici Vuka Karadžića

  • 25

Srpski pokret obnove (SPO), posle više od dve decenije, moraće da se iseli iz prostorija u Knez Mihailovoj 48, u srcu Beograda, pišu "Večernje novosti".

Imamo pravo da ne priznamo Kosovo, ali nemamo pravo da hipnotišemo narod da nezavisnosti nema: Vuk Drašković o prihvatanju stvarnosti (FOTO)

Kako se navodi u tekstu, sudski izvršitelji zakazali su iseljenje za 13. januar, na šta je SPO uložio žalbu, koja može i ne mora da odloži izvršenje.

Novi vlasnik zgrade je preduzeće "Lili" narodnog poslanika Mladena Grujića.

SPO bi, kako se dodaje, trebalo da se preseli u zgradu u kojoj se nalazi "Srpska reč", u ulici Vuka Karadžića.

Direktor SPO Aleksandar Cvetković potvrdio je za "Novosti" da je prinudno iseljenje zakazano za subotu.

- Tražićemo odlaganje. Podneli smo žalbu Privrednom sudu. Postupak je u toku i zasada mogu samo to da vam kažem - rekao je Cvetković.

U Agenciji za restituciju su, međutim, rekli za "Novosti" da je zdanje u Knez Mihailovoj traženo u postupku restitucije i da je zahtev za povraćaj podnela zadužbina Nikole Spasića, o čemu bi trebalo da bude odlučeno tokom ove godine.

Cela zgrada ima oko 700 kvadrata plus dvorište. Manji deo na prvom spratu, kako kažu u SPO-u, nije vraćen u restituciju, ali prostor nije razgraničen, pišu "Novosti".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA