Rebić: Trag srpske policije vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića (VIDEO)

- Vozilo iz kojeg je pucano je više puta prodavano i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila - kaže direktor policije

  • 8

Još nema odgovora Euleksa i Unmika povodom zahteva Srbije za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića kaže za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Vlasnik automobila zapaljenog u Mitrovici je Srbin iz Austrije, koji je odavno preminuo, potvrdio je Rebić.

Koju tajnu krije auto iz kojeg je ubijen Ivanović?

Vladimir Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, potvrdio napise pojedinih medija da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo vlasnik automobila, koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

- Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila - istakao je direktor policije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

- Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenju krivičnog dela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem - napomenuo je Rebić.

Direktor policije je podsetio da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku sa zahtevom da se srpski organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema.

- Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to ovde proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku - ukazao je Rebić.

Foto: Telegraf, Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministrastvo unutrašnjih poslova i BIA angažovali sve svoje resurse u prikupljanju obaveštenja i dokaza koji će dovesti do izvršioca, ali i nalogodavca ovog zločina, navodi Rebić.

Direktor policije je rekao da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije".

- Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva - zaključio je Rebić.

Ko je bio Oliver Ivanović:

Daljinac

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    18. januar 2018 | 10:26

    Vlasnik auta poreklom Srbin austrijski drzavljanin preminuo odavno , kako je moglo auto da se registruje bez vlasnika vozila ako je preminuo odavno , koje pravi vlasnik vozila ? .

  • Srboljub

    18. januar 2018 | 10:33

    Auto mogli da ukradu?

  • 1

    18. januar 2018 | 16:46

    Velika verovatnoca postoji da nije to taj auto iz kojeg je pucano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA