≫ 

Misija SAD na Kosovu: Istragu o ubistvu da vode kosovske institucije

Na sajtu Američke ambasade na Kosovu navodi se da se Hajlend pridružila Ambasadi SAD u Prištini kao zamenica šefa Misije u avgustu 2016. godine

  • 13

Zamenica šefa Misije SAD na Kosovu Kolin Hajlend ponudila je danas, na sastanku sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Fljamurom Sefajem, punu podršku SAD u istrazi o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, ali je, kako prenosi kosovski javni servis na albanskom, zatražila da istragu vode kosovske institucije.

"DUGA DEVETKA" - sve o pištolju kojim je kukavički s leđa ubijen Oliver Ivanović: Koriste ga kriminalci i tražen je u Americi (FOTO) (VIDEO)

Kako se navodi, Sefaj je rekao da su istražne insitucije Kosova spremne da sarađuju sa drugim akterima, koji mogu da doprinesu u rešavanju slučaja s više informacija.

Foto: usembassy.gov

On je zahvalio Hajlend na "kontinuiranoj podršci SAD u izgradnji kapaciteta institucija za sprovođenje zakona na Kosovu, kao i na opštoj podršci koju ta zemlja pruža Kosovu", dodaje RTK.

RTK na srpskom jeziku je juče preneo da je na sednici kosovskog saveta za bezbednost ocenjeno je da se ukoliko bude potrebna pomoć ili ekspertiza za rasvetljenje slučaja ubistvaIvanovća može zatražiti i profesionalna pomoć poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog Ef-Bi-Aja (FBI).

Na sajtu Američke ambasade na Kosovu navodi se da se Hajlend pridružila Ambasadi SAD u Prištini kao zamenica šefa Misije u avgustu 2016. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. januar 2018 | 22:27

    PITA SE SRBIJA A NE ALBANSKE NELWEGALNE I NEPRIZNATE INSTITUCIJE KOSOVO I METOHIJA JE JUZNA SRBIJA RAZGOVOR DIREKTNO SA DONALD TRUMPOM RUSKE VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI I CELOM KOSOVU A NATO EU OKUPATOR SA SVOJOM VOJNOM BAZOM BONDSTIL NAPOLJE IZ SRBIJE

  • milorad

    19. januar 2018 | 02:21

    USA hitno da se spakuje i ide kuci i tamo naredjuje,oni su i napravili ceo haos i u jugi i bliskom istoku a evropa im dodje kao exekjutor.

  • Posmatrac

    18. januar 2018 | 22:12

    Svi sumnjamo u Amerikance i Albance tako da ce ova njihova odluka samo povecati tu sumnju. Cega se plase ako nemaju sta da kriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA