Brnabić o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije na konferenciji u Minhenu: Skup će pratiti 200 svetskih medija

Konferencija "Digital, Life, Design" pokrenuta je 2005. godine u Minhenu

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas i sutra na konferenciji "Digital, Life, Design", u Minhenu.

Brnabić i ambasador Belorusije: Unaprediti privrednu saradnju

Na jednoj od vodećih inovativnih konferencija, premijerka Brnabić govoriće o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade predstaviće prioritete u oblasti digitalizacije i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao naših razvojnih šansi. Tokom učešća na konferenciji u Minhenu, Ana Brnabić sastaće se sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske dr Beate Merk.

Brnabić i Merk razgovaraće o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji, aktuelnim političkim temama u regionu Zapadnog Balkana, kao i nemačkoj podršci procesu evropskih integracijama.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Konferencija "Digital, Life, Design" pokrenuta je 2005. godine u Minhenu, sa ciljem da istraži kako digitalizacija utiče na svakodnevni život ljudi, društvene, političke i ekonomske promene.

U protekloj deceniji konferencija je prerasla u interdisciplinarnu i međunarodu platformu koja okuplja uticajne ljude iz celog sveta, koji svojom kreativnošću, radom i istraživanjima utiču na te promene.

Po oceni uglednog britanskog magazina "Ekonomist", konferencija "Digital, Life, Design" jedna je od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi.

Skup u Minhenu, koji se održava neposredno pre Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, okupiće oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta.

Foto: Wikipedia/Lukáš Hron

Konferenciju će pratiti više od 200 novinara vodećih evropskih i svetskih medija.

Pogledajte video-snimak ministarke Ana Brnabić za Telegraf o razvoju e-uprave i IT sektora:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA