Vučić čestitao ponovni izbor finskom predsedniku

"Želeo bih da naglasim da Srbija veoma ceni podršku koju joj Republika Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan partner, i ubuduće razvijati bilateralne i ekonomske odnose sa Vašom zemljom", stoji u saopštenju predsednika Srbije

  • 48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku ponovo izabranom predsedniku Republike Finske Sauliju Ninistu ističući da Srbija veoma ceni podršku koju joj Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan partner, i ubuduće razvijati bilateralne i ekonomske odnose sa tom zemljom.

Vučić: Hrvatska nota Srbiji je kao da Nemačka piše Jevrejima što obeležavaju dan Holokausta

"Upućujem Vam iskrene čestitke na pobedi i rezultatima koje ste ostvarili na predsedničkim izborima, na kojima su Vam građani dali svoj glas, znajući da ćete svojim iskustvom i posvećenošću naporno raditi za dobrobit i dalji napredak Finske", naveo je Vučić u čestitki, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

"Želeo bih da naglasim da Srbija veoma ceni podršku koju joj Republika Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan partner, i ubuduće razvijati bilateralne i ekonomske odnose sa Vašom zemljom.

Finski investitori su više nego dobrodošli u Srbiju, koja nudi veoma povoljno poslovno okruženje i kvalifikovanu, obrazovanu i vrednu radnu snagu, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Finski predsednik Sauli Ninisto (69) odneo je danas laganu pobedu već u prvom krugu predsedničkih izbora, osvojivši 64,4 odsto glasova, pokazali su prvi rezultati.

Najveći Ninistov rival, Peka Havisto iz stranke Zeleni Finske, osvojio je 11,2 odsto glasova, preneo je Rojters.

U trci za predsednika Finske bilo je osam kandidata, a predsednički mandat u Finskoj traje šest godina.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    28. januar 2018 | 22:32

    Neka mu je sa srećom novi mandat, nadam se da će se naši prijateljski odnosi nastaviti i ubuduće.

  • Bojan

    28. januar 2018 | 22:04

    Finska je prijateljska zemlja koja pomaže Srbiji da brže uđe u EU. Ova čestitka je izraz dubokog poštovanja prema pobedniku izbora.

  • miloš

    28. januar 2018 | 22:23

    Vučić iskreno čestita svim demokratski izabranim predsednicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA