Erdogan ima dva zahteva za Bakira: Šta možemo da očekujemo od trilaterale u Ankari

Predsednik Vučić rekao je sinoć da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH

  • 84

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Turskoj razgovara s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Predsednik Vučić rekao je sinoć da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

Mesud Toprak stiže u Kraljevo: Investicija od 35 miliona evra i 2500 radnih mesta

On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

- Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje - naveo je Vučić za TV Pink.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Bivši šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović kaže, za "Novosti", da očekuje pozitivne pomake posle sastanka, i ističe da je Turska sad nepristrasnija, manje pod uticajem Zapada, s "ambicijom da se vrati na Balkan, ali ne u osmanlijskom smislu":

- Izetbegović, koji je sva jaja polagao u tursku korpu i očekivao bezrezervnu podršku, ovaj put je neće imati u takvom obimu - ističe on.

Erdogan će mu sigurno zahtevati da bude umereniji i okrenut saradnji sa Srbijom. Turska želi da se i ekonomski proširi i tu joj je opet najveći partner naša zemlja. Želi i da Srbiju i Bosnu spoji i auto-putem, kaže još Jovanović.

On zaključuje da su ambicije Turske mnogo šire nego Izetbegovićeve, koji želi samo da se Srbija što više udalji od Bosne, a da od RS napravi nekakvu bosansku provinciju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA