Dačić poručio da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da ne prašta genocid NDH

Istakao je da su koncentracioni logori u Nezavisnoj državi Hrvatskoj bili jedini u tom sistem kojim nisu rukovodili nacisti već hrvatske ustaše

  • 12

Sa Hrvatskom želimo da razvijamo najbolje moguće odnose, ali ne po cenu da im oprostimo i zaboravimo genocid koji je počinjen tokom NDH, poručio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić ekspresno odgovorio Hrvatima: Poslaću im poštom imena 20.000 dece što su pobijena u Jasenovcu! Imali su i specijalni nož za nas

Dačić je ponovio da bi Hrvatska trebalo među prvima da se pokloni žrtvama genocida u Jasenovcu umesto što traži izvinjenje i šalje protestne note.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Treba da im se izvinjavao što je NDH poklala naš narod? - zapitao je Dačić govoreći o nedavno održanoj izložbi "Jasenovac-pravo na nezaborav" u sedištu UN u Njujorku, nakon čega je Srbiji upućena protestna nota.

Istakao je da su koncentracioni logori u Nezavisnoj državi Hrvatskoj bili jedini u tom sistem kojim nisu rukovodili nacisti već hrvatske ustaše.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nisu ubijali ljude u gasnim komorama nego lično takmičeći se ko će više da zakolje Srba, Jevreja i Roma, ubijajući pred očima roditelja njihovu decu, otkidajući im glave i drugo. Na izložbi u UN je mogao da se vidi i specijalni nož koji je izmišljen da bi se klali Srbi, koji se zvao Srbosjek -  naveo je Dačić.

Dačić je rekao da i danas u Nemačkoj postoji ta firma i radi koja je izrađivala taj nož.

- I danas posle svega, umesto da Hrvatska ćuti i da se pokloni žrtvama genocida, oni šalju protestne note, treba da im se izvinjavamo što su poklali naš narod. To se nikada neće desiti - rekao je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maća

    3. februar 2018 | 17:33

    Koliko oni nas mrze mi smo tezi za milion dusa koje su nam uzeli.

  • Nešo

    3. februar 2018 | 15:46

    Svaka cast Ivice, dokle im se izvinjavati sto su nas poklali,pokatolicili i protjerali Treba ih nazvati pravim imenom i non-stop pdjecati ko su i sta su a ne dozvoljavati da koljaci glume zrtve .

  • hallo

    3. februar 2018 | 16:10

    Jedna nacija koja napravi genocid nad nemocnim civilnim stanovnistvom i maloj deci, i to isto ponovi u novijoj proslosti. Na celu sa decom od tih krvnika. Sta tu reci, osim... DALJE OD MENE GUJE JEDNE!!!Njima je u genetskom kodu zapisano da su gamad od najmanjeg do najveceg!!!! Jer taj najmanji raste da to isto ponovi opet po treci put!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA