Dačić najavio još 10 sporazuma sa Burundijem: Veže nas tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i Jugoslavije

Dačić je boraveći u ovoj istočno-afričkoj državi rekao da je u pitanju istorijska poseta imajući u vidu, kaže, da dugo vremena nismo imali međusobne odnose sa ovom državom

  • 4

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je u Budžumburi da će Srbija i Burindi u narednom periodu unaprediti dalju saradnju i da je u planu potpisivanje desetak sporazum.

Štrahe: Imam razumavanja za Srbe, Dačić oduševljen: Svaka ti čast!

Dačić je boraveći u ovoj istočno-afričkoj državi rekao da je u pitanju istorijska poseta imajući u vidu, kaže, da dugo vremena nismo imali međusobne odnose sa ovom državom.

- Potpisali smo nekoliko sporazuma i u pripremi je još desetak sporazuma koje treba da potpišemo. Napravićemo plan međusobne saradnje od oblasti političkih konsultacija do ekonomske saradnje, stipendija za školovanje studenata, vojne saradnje, policijske i drugo - rekao je Dačić nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Burundija Alan Aime Njamitveom.

Printksin: Tanjug

Srpski ministar je dodao da Srbiju i Burundi veže tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i Jugoslavije.

- Jugoslavija je priznala Burundi 1962. godine i mi nastavljamo sa takvom politikom i želimo što bolje odnose sa Burundijem. Mi ćemo se međusobno pomagati i imati razumevanja za sve probleme sa kojima se suočavamo. Jednom rečju, mi smo braća i prijatelji i podržavaćemo jedni druge - rekao je Dačić.

Printksin: Tanjug

On je dodao da očekuje posetu Srbiji njegovog resornog kolege, ministra spoljnih poslova Burundija, a da nakon te posete očekuje dolazak u Srbiju i predsednika Burindija Pjera Nkurunzizea.

Printksin: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se tokom posete Burundiju sa predsednikom te države Nkurunzizeom, ministrom spoljnih poslova Alan Aime Njamitveom, kao i sa generalnim sekretarom nacionalnog saveta za odbranu demokratije iz vladajuće partije - Snaga za odbranu demokratije, Evaristom Ndajišimijeom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    15. februar 2018 | 12:22

    S'kim se mi sve prijateljimo,strasno.

  • Nefer

    15. februar 2018 | 14:02

    Ulepšali ste mi dan,kakva vest !

  • S. M.

    15. februar 2018 | 13:01

    Spoljna politika kod ovih država datira jos iz vremena Jodipa Broza. A Dacic zna kako da se postavi prema njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA