≫ 

Brnabić neprijatno iznenađena izjavom Pahora o KiM

Premijerka je pozdravila to što su oni, kako je rekla, pozvali Prištinu da implementira briselski sporazum, sa naglaskom na konačnom formiranju Zajednice srpskih opština

  • 19

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je neprijatno iznenađena izjavom predsednika Slovenije Boruta Pahora, da će pokušati da utiče da pet članica EU koje nisu priznale Kosovo to učine, te ocenila da ona nije u skladu sa dobrim i prijateljskim odnosima sa Slovenijom.

Svakog dana na svetu je 99 Srba manje: Vučić saopštio alarmantne podatke (FOTO)

O tome, istakla je, nije bilo reči tokom nedavno održanog sastanka koji je, kako je rekla, bio dug i otvoren.

- Na tom sastanku ja sam uputila molbu da oni kao zemlja koja je priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova utiču na Prištinu da poštuje sporazume koje je ispregovarala i potpisala - rekla je Brnabić novinarima.

Premijerka je pozdravila to što su oni, kako je rekla, pozvali Prištinu da implementira briselski sporazum, sa naglaskom na konačnom formiranju Zajednice srpskih opština.

- Mi trenutno imamo jako prijateljske odnose sa Slovenijom, a ta izjava nije u duhu prijateljskih odnosa sa Srbijom i veoma sam neprijatno iznenađena - jasna je bila Brnabić.

Ona je rekla da bi trebalo o tome da razgovara sa predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom i istakla da takve izjave ne doprinose saradnji, regionalnom poverenju, te da ne vidi nikakav razlog da se Slovenija u to meša.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubisa

    19. februar 2018 | 13:47

    Mozemo da se pravimo ludi a ti becki konjusari su nam ubijali decu za vreme secesije bez obzira sto su im njihovi dedovi dali slobodu opljackali Srbiju i sta jos nam nisu uradili. Hade da se nagodimo sa Austrijo i Madjarskom o novoj podeli. Mi.da uzmemo nase srpsko a njima ono ostalo.

  • Ana

    19. februar 2018 | 13:55

    Ko nije živeo u Sloveniji ne zna koliko nas mrze,sve nas koji imamo prezime na “ić”, svejedno odakle smo, BiH, Hr, Srbija, svejedno.

  • 021 Djuka

    19. februar 2018 | 14:19

    Gospodjo Ministarka Brnabić , nemojte biti neprijatno iznenadjeni od njih se to moze svaki dan očekivati.... nazalost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA