≫ 

Ministar spoljnih poslova osudio "velikoalbanske izjave" Edija Rame: Zašto EU ne reaguje?

- Rama je bukvalno rekao da su Albanija i Kosovo jedna država sa jednim predsednikom, zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. I niko ga ne kritikuje - rekao je Dačić

  • 7

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame i istakao da Evropska unija i zapadne zemlje "zabijaju glavu u pesak" pred velikoalbanskom politikom, koja je, kaže, najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu.

EU se oglasila o Raminoj izjavi da Albanija i Kosovo treba da imaju jednog predsednika

Povodom izjave albanskog premijera Edija Rame o jedinstvu Kosova i Albanije, Dačić je kazao da je "zaprepašćujuće" da i ovog puta "velikoalbanske izjave" prolaze bez ikakvih ili mlakih osuda od strane EU i zapadnih zemalja.

- Rama je bukvalno rekao da su Albanija i Kosovo jedna država sa jednim predsednikom, zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. I niko ga ne kritikuje - rekao je Dačić za Tanjug.

Upitao je šta bi bilo da je Srbija rekla da sa Republikom Srpskom treba da ima jednog predsednika i zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku.

- Srbija to nikad nije tražila, a ipak je stalno na meti kritike iz Brisela i zapadnih zemalja. I posle će neko da kaže da nema dvostrukih aršina - istakao je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    19. februar 2018 | 20:31

    Daj ceo BG da se preseli na KIM, pa da vidimo sta ce da bude...

  • Hm

    20. februar 2018 | 01:26

    A kada bi 3 miliona krenulo mirnim putem skupa u grupi ka kosovu peške šta li bi se desilo ??????????

  • Ljuba

    20. februar 2018 | 02:55

    Sta je to E U ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA