Junker u ponedeljak u Srbiji, Vučić: Razumemo da niko ne garantuje da je 2025. sigurna godina za punopravno članstvo u EU (FOTO)

Predsednik Vučić je naveo i da Srbija razume da niko ne garantuje da je 2025. godina, koja se pominje u Strategiji, sigurna godina za punopravno članstvo, ali je važan podstrek i priznanje da smo do sad uradili pozitivne stvari

  • 28

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker dolazi u ponedeljak, 26. februara, u Beograd, u okviru zapadnobalkanske turneje, sa ciljem da potvrdi evropsku perspektivu regiona koja je istaknuta u nedavno predstavljenoj Strategiji proširenja Evropske unije, saopštio je danas šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Vučić poziva Putina u posetu Srbiji, Lavrov nosi pismo: Evo šta piše u njemu

Fabrici je tu posetu najavio u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je istakao da je poseta Junkera veoma važna za građane Srbije i potvrda da je zemlja čvrsto na evropskom putu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je naveo i da Srbija razume da niko ne garantuje da je 2025. godina, koja se pominje u Strategiji, sigurna godina za punopravno članstvo, ali je važan podstrek i priznanje da smo do sad uradili pozitivne stvari.

- Pred Srbijom ima mnogo prepreka na evropskom putu, ali smo spremni da vredno radimo na savladavanju teških zadataka - poručio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji u regionu i saradnji, koja će biti i jedna od tema razgovora predsednika Junkera tokom zapadnobalkanske turneje.  Predsednik Vučić je još jednom izrazio zalaganje za formiranje regionalne ekonomske zone, koja bi bila osnova za brži privredni napredak Zapadnog Balkana, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanitza

    21. februar 2018 | 14:57

    Srbija je na sigurnom putu ka EU i ništa je neće zaustaviti.

  • zeljko

    21. februar 2018 | 14:06

    Bitno da se polako priblizavamo EU.

  • Vladimir

    21. februar 2018 | 14:57

    Naravno da je ovakvih sastanaka sa predstavnicima EU pozeljno da ih ima sto vise, kako bismo sto lakse prevazisli prepreke koje se postavlaju pred nas, iskreno ni jedna drzava koja je postala clan EU ih nije imala, ali sa velikim uspehom mi ih resavamo kako bi sto brze usli u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA