MEHANIZAM U HAGU: Drugostepena presuda Šešelju 11. aprila

Predsednik SRS odbio je da prisustvuje žalbenoj sednici, a kako je najavio, neće ići u Hag ni povodom drugostepene presude. Žalbeno veće može presudu da potvdi, da je preinači, ili da naloži novo suđenje

  • 26

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu najavilo je da će drugostepenu presudu u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja izreći 11. aprila.

Premijerka Srbije u Londonu: Evo šta je poručila na Investicionom samitu Zapadnog Balkana (FOTO)

Prvostepenom presudom iz marta 2016, Vojislav Šešelj bio je oslobođen po svim tačkama optužnice, koja ga je teretila da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i BiH tokom ratnih sukoba i proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Na tu presudu žalilo se Haško tužilaštvo, a Šešelj je podneo pisani odgovor na žalbu.

Foto: AP/Tanjug

Predsednik SRS odbio je da prisustvuje žalbenoj sednici, a kako je najavio, neće ići u Hag ni povodom drugostepene presude. Žalbeno veće može presudu da potvdi, da je preinači, ili da naloži novo suđenje.

Šešelj se 2003. u februaru dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godinam, do novembra 2014.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA