≫ 

Dačić: Priština kupuje nezavisnost, a sve što je kupljeno može biti preprodato (FOTO)

Ivica Dačić je na samom početku otkrio šta misli o pritiscima Evropske unije

  • 17

Gostujući u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić je govoreći o problemu Kosova i Metohije naveo da Priština kupuje glasove nezavisnosti, "a sve što je kupljeno može biti preprodato".

Brisel od Srbije očekuje istorijski harakiri po pitanju Kosova: Nema šargarepe iz EU zbog koje bi se odrekli južne pokrajine

Osim toga, Dačić je naveo da uskoro ide u još jednu zemlju koju će moliti da povuče nezavisnost, ali nije hteo da kaže u koju "da se ovi sa Kosova odmah ne bi tužakali Amerikancima".

Ivica Dačić je na samom početku otkrio šta misli o pritiscima Evropske unije da se reše problemi sa Kosovom i zbog čega misli da Brisel od nas traži harikiri.

- Ja nisam tu govorio o sebi, nego o narodu i državi, pa sam upotrebio taj istorijski izraz harikiri. Oni nas stalno nagovaraju da Srbija treba da reši probleme sa Kosovom pre nego što uđemo u EU. Sa druge strane, to ne govore kada odu u Prištinu. Oni očekuju da mi priznamo nezavisnost Kosova. Ako je prošlo pet godina od potpisivanja sporazuma i od toga nema ništa, ja postavljam pitanje čemu onda dogovaranje - rekao je Dačić.

Printskin: TV Happy

To što Vučić pokazuje želju za kompromisom ne znači to da je naša slabost.

- Moje mišljenje je da on treba da kaže šta EU može da očekuje od nas, jer priznanje nezavisnosti Kosova od nas neće dobiti sigurno. To treba svaki Srbin da zna. Nikada neće postati članica UN, sada kažu da mi treba da kažemo Rusiji da ih pusti. Sramotan način je da se na ovakav način pokušava ucenjivati Srbija - izjavio je je Ivica.

Ivica dačić je na temu Evropske unije postavio pitanje.

Printskin: TV Happy

- Kažu da ne može da se uđe u EU a da se ne reše međusobni problemi. Pa kako uđoše Hrvatska i Slovenija, kakve su to oni probleme rešili? Ja nisam ekstremista, ja sam racionalan čovek, ja sam počeo pregovore sa Albancima i potpisao briselski sporazum, a oni su našli da me hvataju - zapitao se Dačić.

- Bilo bi me sramota posle svega što smo uradili, posle još oko deset zemalja koje će povući priznanje, da mi sada kažemo, ej izvinite, ali mi smo sada priznali. Ja gospodina Vučića razumem, on to možda uvek ne može ni da kaže, ali ja to mogu, i zato i kažem - kazao je misnistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

VIDEO: Intervju Ivica Dačić

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    27. februar 2018 | 00:17

    Bez našeg DA nema ni te kvazi drzave u UN pa tako ni na mapi sveta! Zato PAMET u glavu !!!

  • mico

    27. februar 2018 | 04:36

    napred Dacicu,svidja mi se ova retorika,ako nista govori o istini.

  • Dragan.

    26. februar 2018 | 23:45

    I da se odreknemo Kosova posle ce traziti Sandjak, Vojvodinu, Jug Srbije. Nece nikad biti kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA